Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

door Demi Zeegers

MAASSLUIS | CKC reisde af naar Reeuwijk om tegen de plaatselijke tegenstander te spelen. Op voorhand was een lastige pot te verwachten, ook in de thuiswedstrijd had Maassluis er de handen vol aan. Met een vertraging van een half uur begon de wedstrijd om klokslag 6 uur. De tribune zat vol, maar dat is in die hal niet zo moeilijk met welgeteld één rij zitplaatsen. Sanne Larooij startte in de basis voor de geblesseerde Lisanne Mars. Ook nu bleek vanaf het begin dat Reeuwijk een taaie tegenstander is.

Het scoreverloop ging lang gelijk op, hoewel Maassluis wel steeds aan de goede kant van de score bleef met 1 of 2 punten, maar meer dan dat werd het niet. De rust werd bereikt met een 11-13 oorsprong maar dat was nog allerminst geruststellend gezien het scoreverloop. Na rust kwam Reeuwijk dan ook weer gelijk naar 13-13 en bij 10 minuten na rust naar 16-16. Maar dat bleek achteraf ook de laatste keer dat Reeuwijk de score gelijk kon trekken. Het verschil bleef echter steeds beperkt. 10 minuten voor tijd slaagde Maassluis er in om voor het eerst drie punten afstand te nemen. En met nog een paar minuten te spelen bracht Maassluis het verschil naar vier. Dat Reeuwijk uiteindelijk nog twee keer scoorde was voor de statistiek.

► Leon Kloppenburg (zie foto) wist maar liefst 10x te scoren

Een lastige klip in de strijd om het kampioenschap werd omzeild, met een overwinning van 25-27 kon Maassluis in de tas kon tevreden de kleedkamer dan wel kantine worden opgezocht. Ook de concurrenten Twist en Vitesse verspeelden geen punten dus de competitie blijft spannend. De komende twee weken is er geen programma in verband met de krokusvakantie.