c.k.c. Maassluis kwam met gemengde gevoelens terug uit Amersfoort. Op het met Maassluis-supporters gevulde sportpark de Schothorst te Amersfoort moest het gaan gebeuren: een gezamenlijk kampioenschap voor zowel het eerste als het tweede team van c.k.c. Maassluis. De titel zou voor zowel 1 als 2 bij een overwinning een feit zijn, maar het mocht niet zo zijn: Maassluis 1 liet de titel glippen, waar Maassluis 2 zich wel kroonde tot winnaar van hun poule.

MIA 1 – Maassluis 1 16-9 (5-2). Twee weken geleden liet het vlaggenschip van Maassluis de eerste kans liggen om de uiteindelijke winnaar van de tweede klasse G te worden, maar afgelopen zaterdag was er een tweede kans om dit te bewerkstelligen. De titel kon alsnog veilig gesteld worden, maar daarvoor moesten zij wel een gemotiveerd MIA weten te verslaan. In een eerste helft waar de doelpunten van beide kanten schaars waren, was het MIA een 5-2 voorsprong had bij rust. Na een 3-0 achterstand waren het Leon Kloppenburg en Niek Seesink die het gat leken te dichten. Het was echter MIA dat als enige ploeg nog wist te scoren in de eerste helft.

Er moest wat gebeuren na de rust: het ontbrak Maassluis aan een scherpe afronding en aan reboundende kracht tegen de sterke heren van MIA. Toen Kloppenburg binnen een minuut de aansluitingstreffer wist te maken was er nog even hoop, maar MIA wist na elke Maassluisse goal zelf ook weer de korf te vinden. Hierdoor kon Maassluis niet bijkomen en bleef het maar tegen de achterstand aanhikken. Het geloof in een mogelijke titel leek verdwenen in de laatste minuten en een daardoor gesterkt MIA wist verder weg te lopen naar een uiteindelijke stand van 16-9. En doordat concurrent ONDO wel wist te winnen eindigden zij als nummer 1.

MIA 2 – Maassluis 2 15-20 (7-12). De Maassluise reserves daarentegen wisten wel kampioen te worden. Het was de thuisploeg die op voorsprong kwam, en na goals van Jan-Cees Andreae en Lars Bergwerff zelfs naar een 5-2 voorsprong uit wist te lopen. Zoals vaker gebeurde dit seizoen rechtten de reserves hun rug en bogen dit in een kwartier om naar een 5-8 voorsprong; een voorsprong die zij geen moment meer uit handen hebben gegeven.

Met een riante ruststand van 7-12 was het een kwestie van het uitspelen van de wedstrijd en het meegereisde publiek te laten zien wat ze konden. Met nog een kwartier te gaan was de wedstrijd zo goed als gespeeld en mochten de reserves het veld in om de wedstrijd uit te spelen. Bij het laatste fluitsignaal was het dan zover: tien wedstrijden op rij moeten winnen om kampioen te worden waren gerealiseerd en onder luid applaus van het publiek kregen zij de felicitaties van de voorzitter.

Algemene info: Karin Korstanje pc@ckcmaassluis.nl  www.ckcmaassluis.nl/  live wedstrijdverslagen: @ckcmaassluis1 / www.facebook.nl/ckcmaassluis