Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Door het gelijke spel tussen KOAG en DES en de overwinning van c.k.c. Maassluis op KZ Danaïden, staat de Maassluise formatie na vier van de veertien speelronden alleen op de eerste plaats. Maassluis speelde in Leiden een wedstrijd met twee gezichten, maar boekte uiteindelijk wel een hele belangrijke overwinning: 12-15.

Op een groot speelveld in Leiden, Danaïden speelt nog op het oude formaat veld, speelde Maassluis een moeizame eerste helft. Hoewel de formatie van Richard van Weert nog wel op een 0-1 voorsprong kwam, waren de aanvallen die volgden een stuk moeizamer. De thuisploeg nam het heft over en werkte zich, zij het ook moeizaam, naar een 5-3 ruststand.

Na de thee werd om en om gescoord en bleef het voordeel aanvankelijk steeds in het voordeel van Danaïden. Zij genoten steeds van een marge van twee doelpunten. Pas na 18 minuten, bij een 9-7 stand kon Maassluis de thuisploeg echt onder druk zetten. Middels drie treffers op rij in een tijdsbestek van twee minuten, boog Maassluis de achterstand om in een voorsprong. De eerste voorsprong sinds de zesde minuut van de wedstrijd, 9-10. Ook nu scoorden de ploegen om en om, maar was het Maassluis steeds aan de goede kant stond. Drie minuten voor tijd scoorde Niek Seesink en bracht voor het eerst in de wedstrijd de Maassluise marge op drie. Marjelle Mars maakte vlak voor tijd een eind aan alle spanning en zorgde met haar tweede treffer voor de 12-15 eindstand.

Programma

Aankomende zaterdag staat voor de Maassluise korfballers alweer de volgende topper op het programma. Op eigen veld is het Delftse DES de tegenstander. Zij staan tweede, slechts een punt minder dan Maassluis.

Maassluis 2
Ook het tweede team van Maassluis pakte de volle buit in Leiden. Zij speelde een stuk makkelijkere wedstrijd tegen de reserves van KZ Danaïden. De ploegen stond bij rust nog wel op gelijke hoogte, 9-9, maar in het tweede bedrijf walste de ploeg van gelegenheidscoach Mariëlle Montizaan over de thuisploeg heen. Mede dankzij een ontketende Romy Groen, zij scoorde zesmaal, werd het uiteindelijk 14-21.

Algemene info: Karin Korstanje