Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

CKC MAASSLUIS SPEELT ZICH BIJNA VEILIG

MAASSLUIS | Op een regenachtig Wipperspark werd afgelopen zaterdag onder matige belangstelling een thuisprogramma afgedraaid. Maassluis 1 speelde tegen hekkensluiter ACKC en Maassluis 2 tegen middenmoter Sporting Trigon.

Maassluis 1
Na de knappe overwinning vorige week tegen koploper RWA, kwam afgelopen zaterdag hekkensluiter ACKC op bezoek. De overwinning vorige week was al zeer belangrijk, omdat hierdoor afstand werd genomen van de degradatieplaats. Een overwinning tegen ACKC zou een definitief lijfsbehoud kunnen inhouden.

De wedstrijd begon voortvarend, via een 5-0 tussenstand liep Maassluis uit naar maar liefst 9-2 na nog geen kwartier spelen. Het vervolg van de eerste helft ging gelijk op tot een stand van 14-9 in de rust. Na rust wist Maassluis de stand via 20-12 gedegen uit te bouwen tot een eindstand van 24-17.

Door deze uitslag en gunstige uitslagen op de andere velden is Maassluis opgeklommen naar de derde plaats. De degradatie plaats is met twee wedstrijden voor het einde vier punten weg. Bijna genoeg om zich te kunnen handhaven, maar om daar helemaal zeker van te zijn heeft de ploeg van Richard van Weert nog één puntje nodig.

Maassluis 2
De Maassluise reserves mochten aantreden tegen middenmoter Sporting Trigon 2. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft startte enorm stroef. Maassluis liep achter de feiten aan, maar gedurende het verloop van de eerste helft trok het team van Martijn van der Wees meer en meer het spel naar zich toe. De tweede helft was nog wel even spannend, maar de overwinning kwam niet echt in gevaar. Eindstand: 25-22. Hierdoor staat Maassluis stevig op de tweede plaats in de eerste klasse.

Overige teams
Maasluis A1 kon het niet bolwerken tegen Avanti A1; 17-23. Maassluis 3 speelde inspiratieloos tegen hekkensluiter Tilburg 2; 15-20, echter door uitslagen bij andere wedstrijden is handhaving een feit.