Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | De eerste wedstrijd in 2019 was afgelopen zaterdag in een uitstekend bezette Olympiahal tegen RWA uit Rhoon, dat onder leiding staat van Andre Verbaas, een oud bekende van Maassluis. Beide ploegen hadden uit de eerste vier wedstrijden slechts 2 punten gehaald en deelden daarmee, met Tjoba, de laatste plaats in de eerste klasse. Het was dus van groot belang dat de punten in Maassluis bleven.

Grote ontlading bij de gezusters Mars

© Polsus fotografie -Grote ontlading bij de gezusters Mars

Maassluis – RWA (22 – 17)

De wedstrijdbal van Maassluis 1 werd geschonken en overhandigd door René Verhagen Schilderwerken.

RWA startte voortvarend en liep naar 0-2, Maassluis reageerde goed en boog de achterstand om naar een 4-2 voorsprong. Deze marge kon helaas, mede door een ongelukkige spelsituatie, niet verder worden uitgebouwd. Tot 8-8 werd het verschil tussen beide ploegen nooit groter dan 1 punt. Een fysiek stevig spelend RWA bouwde de voorsprong uit naar 8 -11 met nog zo’n 6 minuten te spelen tot aan de rust. Maassluis gaf nog eens extra gas en speelde een paar geweldige minuten tot aan de rust, waarin de achterstand werd goedgemaakt en beide ploegen met 13 doelpunten de kleedkamer in gingen.

Beide ploegen begonnen stroef aan de tweede helft, de eerste vier minuten na de rust waren er geen doelpunten te zien. Het was duidelijk dat er druk stond op het behalen van een goed resultaat. Tot halverwege de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht door om en om te scoren: 16-16. Daarna hervond Maassluis haar scorend vermogen, waar RWA het volledig liet afweten.

Met grote wilskracht lukte het Maassluis om 6 keer te scoren. Het gat werd voor RWA te groot om te dichten. RWA kon daar vlak voor tijd nog slechts 1 doelpunt tegenover te zetten, maar die was voor de statistieken, want de overwinning was door Maassluis al veiliggesteld: 22-17. Een dik verdiende overwinning en een mooie start van het nieuwe jaar. Door deze overwinning houdt Maassluis nu drie teams onder zich in de eerste klasse. Maar de verschillen zijn klein.

Doelpuntenmakers: Henne Bloem 7, Leon Kloppenburg 7, Dennis van der Lee 3, Sietse Spaan 2, Lisanne Mars 1, Malou Abbas 1, Afra Verpaalen 1.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Maassluis 1, moest ook Maassluis 2 aantreden tegen RWA, de koploper in de reserve eerste klasse. Maassluis 2 moest helaas opnieuw een nederlaag incasseren en staat nog puntloos onderaan.