Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond | Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Twist was in Vlaardingen de tegenstander. Lisanne Mars keerde na haar afwezigheid door een blessure weer terug in de basisopstelling. Maassluis begon gejaagd aan de wedstrijd en dat pakte niet goed uit. Het schotpercentage hield niet over terwijl Twist de korf wel wist te vinden.

Dit leidde al vroeg in de wedstrijd tot een achterstand van 4-1. Daarna ging het wat beter lopen en werd de aansluiting bij 5-5 weer hervonden. Bij 7-8 werd voor de eerste keer een voorsprong gepakt, maar deze situatie deed zich in de eerste helft helaas maar bij uitzondering voor. Bij de rust werd tegen een kleine achterstand (12-11) aangekeken en was er nog vrij weinig aan de hand. Als Maassluis wat meer rust in het spel zou kunnen brengen en daarmee ook wat zorgvuldiger in schot en passing dan moest er toch gewonnen kunnen worden. In de tweede helft trokken de ploegen gelijk op, waarbij Maassluis wel telkens op een kleine voorsprong kon steunen.

Drie minuten voor tijd werd voor het eerst een voorsprong van 2 punten bewerkstelligd en was er bij de in grote getale meegereisde supporters toch het vertrouwen dat eind goed al goed zou zijn. Niets was minder waar, want Twist wist in de resterende tijd nog drie keer te scoren, waar Maassluis niets meer tegenover kon stellen. Gevolg was dat de eerste nederlaag in dit zaalseizoen werd geleden (21-20). Niet leuk, maar het goede nieuws is dat Maassluis met 12 uit 7 nog steeds koploper is, op 2 punten gevolgd door Vitesse en op 3 punten door Twist. A.s. zaterdag pakken we de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen Korbis.

De junioren van Maassluis wisten de winst binnen te slepen bij de medekoploper Vriendenschaar (H) A1. Er werd veel gescoord in de wedstrijd (25-28) en de sfeer zat er goed in bij de junioren. Goed samenspel, scoringsvermogen en doorzettingsvermogen zorgden voor het recept van de overwinning. Maassluis A1 staat nu 2 punten los van Vriendenschaar (H) A1.