door Jacco Booster

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: TCE Partners

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag kreeg CKC Maassluis Refleks uit Rijswijk op bezoek. Voor de verandering werd er weer eens onder een lekker zonnetje gekorfbald en werd het onverwacht een makkelijke middag voor Maassluis.

Osayande Iyawe opende de score met een korte kans, al snel gevolgd door een benutte strafworp van Birthe Veldman. Vervolgens werd het een afstandschotenfestijn. Bij Maassluis wist de een na de ander de korf te vinden, terwijl Refleks daar bijzonder weinig tegenover kon zetten. Jari Sonneveld was in die eerste helft met 3 treffers het meest productief.

Zo stond er bij de rust een riante 10-3 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft liet Maassluis de teugels enigszins vieren. De gasten uit Rijswijk kwamen nog even terug tot 10-5, maar een nieuwe serie afstandschoten vergrootte de voorsprong weer naar 14-5 Toen was de wedstrijd gespeeld; er werd over een weer nog wat gescoord en bij een 16-9 eindstand blies de scheidsrechter af. Opnieuw 2 punten voor CKC Maassluis na alweer de vierde overwinning op rij. Daarmee staat Maassluis voorlopig op een mooie tweede plaats in de competitie.

Heel wat minder goed ging het de laatste weken met het tweede team van CKC Maassluis. Na de prima overwinning in de openingswedstrijd van het seizoen volgden louter nederlagen. Tegen het tweede team van Refleks werd deze serie gelukkig doorbroken. In een spannende wedstrijd nam de ploeg aan het begin een kleine voorsprong en stond die niet meer af. Daarmee kruipt het team op de ranglijst iets omhoog naar de zesde plaats.

Volgende week staan voor zowel het eerste als het tweede team van CKC Maassluis uitwedstrijden bij DES in Delft op het programma.