Edwin Sonneveld: Leon Kloppenburg vond zeven keer de korf

Na een blamerende tweede week van de veldcompetitie was het aan de hoofdmacht van c.k.c. Maassluis om te bewijzen dat zij toch echt in de top van de tweede klasse thuishoren. Na een degelijke, soms ietwat fysieke wedstrijd konden de punten vanuit Geldermalsen mee naar huis.

Maassluis – Animo 16-12 (8-5).
Evenals vorige week schoot Maassluis uit de startblokken. Binnen no-time stond het 3-0, maar daarna werd het spel langzaam moeizamer. Dit gaf de ploeg uit Geldermalsen de tijd terug te komen in de wedstrijd. Kort voor rust werd er echter opnieuw een gaatje geslagen zodat de ploegen met een stand van 5-8 konden gaan rusten. De tweede helft werd getekend door enige animositeit tussen de teams, maar de ploeg van coach Tesselaar liet zich niet van de wijs brengen. Blijven zoeken naar de juiste kansen wat het devies, iets wat leidde tot een 16-12 eindstand. Hiermee is Maassluis er nog niet, maar kan het in ieder geval weer omhoog kijken. De wedstrijd volgende week tegen Viking, tweede in de poule, kan de volgende stap omhoog betekenen.

Maassluis 2 – Animo 2 15-17
De reserves van zowel Maassluis als Animo mochten aantreden in de voorwedstrijd. Hierin lag het initiatief bij Animo, die met snel spel en zuivere schoten de Maassluizers op een gaatje zetten. De slappe houding van de Maassluise ploeg hielp daar ook niet bij. Na een 10-7 ruststand moest er uit een ander vaatje worden getapt en dat gebeurde ook. Met degelijker spel en strakker verdedigen kwam Maassluis tot op één punt van de directe concurrent voor de eerste plek in de reserve tweede klasse. Toch hield het hier op. Animo wist de voorsprong weer uit te bouwen naar vier punten, waarna het op was bij Maassluis. De eindstand werd bepaald op 17-15.

Overige wedstrijden
Maassluis 3 verloor jammerlijk van Oranje Wit 5 en staat nu in de middenmoot van hun poule. De junioren wisten met 14-15 te winnen bij Excelsior en sprokkelen daarmee punten voor het behoud in de eerste klasse.