Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond

MAASSLUIS | Een week nadat de korfballers van Maassluis degradatie hadden weten af te wenden door een nipte overwinning in eigen huis op IJsselvogels, stond er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal kwam streekgenoot ONDO op bezoek. Ook voor ONDO stond er niet zoveel op het spel, omdat het kampioenschap door het verlies tegen directe concurrent Excelsior uit zicht was geraakt. Het werd een pot met lekker veel doelpunten, maar heel spannend werd het nooit.

ONDO sloeg in de beginfase een gaatje van zo’n 3 doelpunten en behield de hele wedstrijd de leiding. Er werd gerust bij een 9-13 stand. In de rust werden de kampioenen van de B2 gehuldigd. Zij ontvingen naast de felicitaties een oorkonde en een medaille. Door wat commotie over de jurytafel startte de tweede helft met wat vertraging. Het beeld van de wedstrijd veranderde echter niet. Er werd flink gescoord en Maassluis kon tot 18-21 aardig bijblijven, maar in de slotfase liep ONDO uit naar een 20-26 eindstand. Door deze uitslag blijven de zaken in de poule onveranderd. Maassluis staat zesde, ONDO blijft tweede en Excelsior werd inderdaad kampioen.

Ook Maassluis 2 verloor in een eveneens doelpuntrijke wedstrijd van ONDO 2: 25-29.

Volgende week de laatste zaalwedstrijden; dan mag de selectie afreizen naar Goes voor duels tegen het plaatselijke Tjoba.