door Demi  Zeegers

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Subsponsor: TCE Partners

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag speelde Maassluis 1 tegen Die Haghe 1. Een jong, talentvol team uit Den Haag. Tristan Steenks start deze week in de basis, omdat Dennis van der Lee geblesseerd is aan zijn enkel. Sven Veldman maakte zijn eerste speelminuten na zijn liesblessure.

Maassluis komt al snel op 2-1 voorsprong. Het Haagse team start scherp en draait de rollen al snel om. Het is een fysieke wedstrijd van beide kanten, maar de scheidsrechter zit hier scherp op. Bij een tussenstand van 3-8 vraagt de Maassluise coach, Verbaas, een time-out aan. Er moet iets gebeuren om dichterbij het Haagse team te komen en de rollen weer om te draaien. Maassluis komt iets beter in de wedstrijd en de tussenstand is op dat moment 8-10. Helaas is het team, buiten de korte voorsprong aan het begin van de wedstrijd, niet dichterbij Die Haghe gekomen dan 2 doelpunten verschil. Die Haghe loopt weer uit en de ruststand is 8-13.

© Edwin Sonneveld fotografie

Na 8 minuten speeltijd in de tweede helft, staat de stand alweer op 9-16. Maassluis weet in de tweede helft in totaal 8 doelpunten te scoren. Die Haghe scoorde in de tweede helft 11 doelpunten. De wedstrijd eindigt in een 16-24 winst voor Die Haghe.

De Haagse ploeg staat op dit moment bovenaan in de poule en Maassluis staat op een gedeelde 4e plaats. Volgende week speelt Maassluis 1 tegen Roda in Westzaan. Roda staat onderaan in de poule met 0 punten. De thuiswedstrijd tegen Roda won Maassluis met 16-8.