Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Het eerste team van Maassluis won zaterdag in een lastige wedstrijd van het Barendrechtse Vitesse, alweer de tiende overwinning op rij. Concurrent Kinderdijk kwam niet verder dan een gelijkspel, waardoor het gat op de ranglijst met de nummer twee nu gegroeid is tot zes punten met nog vier wedstrijden te gaan.

Vitesse – Maassluis 15-19 (8-11).

De opdracht van de Barendrechtse formatie was duidelijk, proberen met fysiek spel de ongeslagen koploper te ontregelen. Dat zorgde voor een wedstrijd met veel overtredingen en onderbrekingen. De scheidsrechter had zijn handen vol. Na een, wat lange, periode van aankijken en waarschuwen, was ook hij het zat en begon de tactiek de thuisploeg tegen te werken.Vitesse was inmiddels wel op voorsprong gekomen, na vier minuten stond het 3-1. Maassluis liet zich echter niet van de wijs brengen en pakte na tien minuten in de wedstrijd voor het eerst een voorsprong, 3-4. Daarna liep de Maassluise formatie uit tot een comfortabele 6-11 voorsprong vlak voor rust. Twee late treffers van Vitesse hielden de thuisploeg echter toch nog in de wedstrijd.

Ook na rust begon Vitesse scherper. Drie treffers binnen vijf minuten trokken de stand gelijk. Gesteund door het thuispubliek leek de Barendrechtse formatie de rommelige wedstrijd te gaan kantelen. Zeker toen Vitesse na acht minuten voor het eerst sinds lange tijd weer een voorsprong pakte, 14-13.

Waar in voorgaande jaren Maassluis nog wel eens in paniek kon raken, toonde de ploeg van Richard van Weert maar weer eens dat het dit jaar een stuk volwassener is geworden. De ploeg bleef rustig en mede dankzij de ingevallen Dennis van der Lee trok het de wedstrijd weer naar zich toe. Via 15-16 liep Maassluis uit naar een eindstand van 15-19, waaronder twee treffers van Van der Lee.

Maassluis blijft door de tiende overwinning op rij, uiteraard de ongeslagen koploper in de tweede klasse L. Nummer twee Kinderdijk kwam in ’s-Gravenzande tegen ONDO niet verder dan een gelijkspel. Hierdoor kan Maassluis theoretisch aanstaande zaterdag kampioen worden. Dan moet Maassluis winnen van ONDO en Kinderdijk thuis punten laten liggen tegen Vitesse.

IJsselvogels 2 – Maassluis 2 19-21

Het tweede team van Maassluis boekte in Moordrecht een zeer belangrijke overwinning op concurrent IJsselvogels. Het team van Martijn van der Wees slaat door de overwinning een gat van vier met de onderste drie plaatsen van de ranglijst. Maassluis 2 staat nu vijfde in de reserve eerste klasse. Hierin degraderen de nummers zeven en acht, én de slechtste nummer zes, direct.