[foto] Dennis van der Lee (team 1)

MAASSLUIS | Na vier nederlagen op rij heeft het eerste team van Maassluis de eerste overwinning in de eerste klasse geboekt. In Moordrecht was het team van Marco Swikker te sterk voor concurrent IJsselvogels: 14-16.

IJsselvogels – Maassluis 14-16 (8-9)

Maassluis begon goed aan de wedstrijd in Moordrecht en stond na vijf minuten op 0-2 door doelpunten van Malou Abbas. De ploeg hield de goede start en marge van twee een tijd lang vol, maar moest halverwege de eerste helft toch toezien hoe de thuisploeg de wedstrijd in evenwicht bracht, 4-4. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op, al was het Sietse Spaan die vlak voor de thee voor de ruststand in Maassluis’ voordeel zorgde, 8-9.

In de tweede helft nam IJsselvogels het initiatief. Daarbij werd het ook wel ‘enigszins’ geholpen door de scheidsrechter. Het leek wel of de beste man een rekening te vereffenen met de Maassluise formatie, want werkelijk de vreemdste beslissingen werden gemaakt, in het nadeel van Maassluis. Nadat IJsselvogels op 14-12 was gekomen, kon Maassluis eindelijk grip op de wedstrijd krijgen. De ploeg hield het hoofd koel en knokte zich in vijf minuten tijd naar een meer dan verdiende overwinning: 14-16

Aankomend weekend staat de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. Dan speelt Maassluis in ’s-Gravenzande de traditioneel lastige pot tegen ONDO. Beide ploegen hebben na vijf wedstrijden twee punten en zullen gebrand zijn dit totaal te verdubbelen ten koste van de ander.

IJsselvogels 2 – Maassluis 2 14-9 (8-5)

De resultaten van Maassluis 1 en 2 zijn tot nu toe allemaal gespiegeld. Maassluis 1 pakte zaterdag haar eerste punten van het seizoen ten koste van IJsselvogels, het tweede team liep juist tegen de eerste verliespunten aan. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg aan kop van de reserve tweede klasse, maar moet die plek nu wel delen met Korbis 2.

Algemene info: Demi Zeegers