Niek Seessink is terug

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Zowel Maassluis 1 als 2 kregen KZ Danaïden uit Leiden op bezoek. Voor Maassluis 1 was het zaak geen misstap te maken richting het tweede kampioenschap van dit seizoen. Voor Maassluis 2 betekende dit treffen een laatste strohalm om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Maassluis – KZ Danaïden (23 – 17)
Maassluis trad aan met de pas getrouwde en van een mooie huwelijksreis teruggekeerde Niek Seesink weer in de gelederen. Voor het publiek was het goed toeven in de zon met een drankje. Op het veld had het lekkere weer duidelijk een andere uitwerking. De eerste helft verliep aan Maassluise kant rommelig. Ze was niet de geoliede machine van het afgelopen zaalseizoen. KZ Danaïden had geen probleem om aan te haken. Een wat povere 9 – 9 was dan ook de ruststand.

Na rust stelde Maassluis al snel orde op zaken. Met doelpunten van Henne Bloem, tweemaal Leon Kloppenburg, Afra Verpaalen en Tjerk Bloem, liep Maassluis uit naar een 15 – 10 voorsprong. Daarmee was een gat geslagen dat door de bezoekers niet meer te overbruggen was. Ook de ingebrachte Dennis van der Lee (18 – 13) en Sietse Spaan (21 – 16) scoorden beide een doelpuntje mee. Het slotakkoord kwam van Niek Seesink en Afra Verpaalen die de uiteindelijke eindstand van 23 – 17 bepaalden. Voor Seesink betekende dit zijn vijfde, waarmee hij bij zijn rentree gelijk topscoorder van de wedstrijd is.

Naaste concurrenten DES en KOAG troffen elkaar in Delft afgelopen zaterdag. De thuisploeg won die wedstrijd met 16 – 12, waardoor DES de enige overgebleven belager is van Maassluis, met drie punten achterstand. Als Maassluis volgende week in eigen huis tegen Atlas geen misstap maakt, speelt zij op 12 mei op bezoek bij DES haar kampioenswedstrijd.

Maassluis 2 – KZ Danaïden 2 (28 – 22)
Voor Maassluis 2 stond er veel op het spel. Er moest simpelweg worden gewonnen om niet helemaal achterop te raken in de degradatiestrijd in de reserve 1e klasse F. Nadat eerst de bezoekers een voorsprong hadden gepakt, draaide Maassluis 2 de wedstrijd om door een 11 – 7 voorsprong te pakken. KZ Danaïden kwam terug in de wedstrijd, wat een 12 – 12 ruststand tot gevolg had. Na rust zag het zonnebadende publiek een furieuze thuisploeg die uitliep naar een 24 – 16 voorsprong. De bezoekers kwamen nog wel terug tot 24 – 20, maar de winst kwam niet meer in gevaar. Met de 28 – 22 overwinning komt Maassluis 2 nu met vier punten op gelijke hoogte met KZ Danaïden 2 en Weidevogels 2. Alleen de beste van deze drie teams handhaaft zich.

Overige resultaten
Bij Maassluis 3 was oud eerste speelster Stephanie Verhaagen voor het eerst in lange tijd weer binnen de lijnen te bewonderen. Toen bij tegenstander RWA 4 al snel een heer uitviel die zij niet konden vervangen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De 22 – 11 eindstand zegt genoeg.
Maassluis A1 kwam helaas net een punt te kort tegen ONDO A1: 17 – 18.