Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Afgelopen week pakte Maassluis 1 haar eerste overwinning tegen IJsselvogels sinds het promoveren naar de eerste klasse. Dit weekend stond ONDO uit ’s-Gravenzande op het programma. Op papier een concurrent dat vecht tegen degradatie net zoals Maasssluis 1. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin de scores niet ver uit elkaar zouden liggen.

© Edwin Sonneveld

ONDO – Maassluis (14 – 14)

Het was voelbaar dat er voor beide teams druk op de wedstrijd zat. In de poule is er een duidelijk onderscheid tussen de top 4 en de onderste 4 die strijden tegen degradatie. Elke overwinning die je tegen een concurrent pakt, kan het verschil maken tussen eerste klasse volgend jaar spelen of degraderen naar de tweede klasse. De wedstrijd kwam langzaam opgang, ondanks het heerlijke weer op het sportpark van ONDO. Tot aan de 4 – 4 was het stuivertje wisselen in de eerste helft, daarna was het ONDO die in doelpunten langzaam de overhand nam. Overtuigend was het aan beide kanten nog niet helemaal wat resulteerde in een 8 – 6 ruststand.

In de tweede helft kwam Maassluis beter uit de startblokken en kon langzamerhand aanhaken bij ONDO. Door o.a. scores van Malou Abbas en Afra Verpaalen werd het 10 – 10 en leek Maassluis door te kunnen pakken, maar was helaas niet bij machte om echt door te drukken. Het stuivertje wisselen was wederom begonnen tegen het einde van de tweede helft waar twee ploegen de kansen hadden om de wedstrijd te kunnen winnen werd de eindstand 14 – 14. Een terecht gelijkspel waar beide teams tevreden mee kunnen zijn. Beide teams lopen uit van IJsselvogels en Korbis blijft in het vizier. Maassluis heeft inmiddels tegen alle degradatiekandidaten gespeeld en de uitkomst resulteert in 3 punten. Er had meer ingezeten waar de wedstrijd tegen Korbis gewonnen had moeten worden. Een voordeel voor Maassluis is dat ze alle degradatieploegen inmiddels uit hebben gehad en dat in de tweede helft van de veldcompetitie alle belangrijke wedstrijden thuis worden gespeeld.

Nieuwerkerk 4 – Maassluis 2 (11 – 13)

Maassluis 2 is uitstekend begonnen aan de competitie waar het verleden week onverwachts verloor van IJsselvogels. Op papier had Maassluis 2 een makkelijke wedstrijd tegen Nieuwerkerk 4, maar niets was minder waar. Het werd uiteindelijk een belangrijke, maar lastige en dus zwaarbevochten overwinning van Maasluis 2 met 11 – 13 als eindstand. Hierdoor blijft Maassluis 2 koploper in de reserve tweede klasse en speelt het komende zaterdag tegen Reeuwijk 2.