Niek Seesink in actie

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag won Maassluis ook haar vijfde wedstrijd van de veldcompetitie. Titelconcurrent DES delfde het onderspit door een ontketend Maassluis dat nu drie punten los staat.

Maassluis – DES (29 – 19)
Niet voor de eerste keer deze competitie begon Maassluis zwak aan de wedstrijd. DES was fysiek feller en schoot met scherp. Na nog geen zes minuten stond er een 0 – 4 stand op het scorebord. Maassluis kon daarna wel mee scoren, maar bleef achter de feiten aanlopen. Drie minuten voor het einde van de eerste helft keek Maassluis nog altijd tegen achterstand van drie punten aan (6 – 9). Op dat moment kwam er een onverzettelijkheid over de ploeg die de ruggen deed rechten en het tempo omhoog liet gaan. Maassluis weigerde simpelweg met een achterstand de rust in te gaan. Dat gebeurde dan ook niet. In die drie resterende minuten scoorde Maassluis liefst vier keer. Met een ruststand van 10 – 9 had de thuisploeg voor het eerst van de wedstrijd een voorsprong te pakken.

In de tweede helft ging het verder waar het de eerste mee was geëindigd. Na negen minuten was Maassluis uitgelopen naar een 17 – 10 voorsprong. Bij zo’n grote voorsprong ligt gemakzucht op de loer. Zo niet bij de koploper van de tweede klasse G. Geconcentreerd werd de wedstrijd uitgespeeld, de bezoekers uit Delft geen schijn van kans gevend. Maassluis liep uit naar een dik verdiende 29 – 19 overwinning en verstevigde zo de koppositie.

Na afloop van de wedstrijd stond uw verslaggever toevallig naast Henne Bloem toen hem de gunstige uitslagen in de poule werden medegedeeld. Hij deed het af met het ophalen van de schouders. “Wat de anderen in de poule doen maakt niet uit. We moeten alleen naar ons zelf kijken.” Aldus Bloem. Het tekent andermaal de nuchterheid en de vastberadenheid die bij Maassluis heerst. Als het dit kan vasthouden zou het voor Maassluis wel eens een heel mooi seizoen kunnen worden. Maar goed, we zijn nog niet eens op de helft. Dus laat Maassluis maar doen waar ze goed in zijn: nuchter blijven en wedstrijden winnen.

Overige resultaten
Maassluis 2 had een hele moeilijke middag tegen de nummer twee in de competitie Tempo 2. Het moest maar liefst 37 doelpunten incasseren, waar het er 20 tegenover kon zetten. Maassluis 2 staat onderaan en kan de punten hard genoeg gebruiken. Dat moet dan volgende week gebeuren als VEO 3 op bezoek komt. Ook dat zal echter geen makkelijke opgave zijn.
Maassluis 3 had het een stuk eenvoudiger. KOAG 3 werd met frivool spel met 27 – 15 aan de kant gezet. Maassluis A1 kon het niet bolwerken tegen koploper KCC/So Natural A2 en verloor met 21 – 14.

Algemene info: Karin Korstanje: pc@ckcmaassluis.nl

Facebook: Facebook: fb.com/ckcmaassluis

Twitter:ckcMaassluis1 op Twitter.com