Eerstejaars senior Sietse Spaan viel in voor de geblesseerde Tjerk Bloem en speelde een sterke wedstrijd.

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. In de veldcompetitie zal Maassluis samen met DES, Weidevogels en KOAG moeten gaan uitmaken wie de kampioen gaat worden in de 2e klasse G. Met KOAG op bezoek stond er dus gelijk een belangrijke topper op het programma.

Maassluis – KOAG (17 – 16)
Met de teruggekeerde Malou Abbas in de gelederen gaat Maassluis vol voor het kampioenschap. Daar was in de openingsfase nog niet veel van te zien. Maassluis begon zwak aan de wedstrijd. Nadat ze door Leon Kloppenburg nog op een 1 – 0 voorsprong was gezet, moest ze lijdzaam toezien hoe KOAG uitliep naar een 1 – 5 voorsprong. Na een drankpauze kreeg Maassluis iets meer grip op de wedstrijd en kon ze langzaam dichterbij komen. Dat moest ze voor een groot deel doen zonder de geblesseerd uitgevallen Tjerk Bloem. Met Sietse Spaan als zijn vervanger, die een uitstekende invalbeurt had, lukte het Maassluis om op gelijke hoogte te komen en met een 7 – 7 stand te gaan rusten.

In de tweede helft was het wederom Maassluis, in de persoon van Henne Bloem, die de score opende. Ook nu wisten de bezoekers de gelijkmaker binnen te gooien, maar Maassluis was heel anders uit de kleedkamer gekomen dan in de eerste helft. Maassluis was veel scherper en liet zich niet nog een keer de kaas van het brood eten. Via Leon Kloppenburg en Eva Slotboom kon Maassluis een gaatje van twee punten slaan (10 – 8). KOAG kon wel aanklampen, maar wist niet meer langszij te komen. Maassluis bleef rustig en speelde de wedstrijd geconcentreerd uit.

Met deze overwinning is Maassluis goed begonnen aan het nieuwe veldseizoen. Het goede spel in de tweede helft moet vertrouwen geven voor het vervolg van de competitie.

Overige resultaten
Maassluis 2 trad aan tegen KOAG 2. In een spannende wedstrijd gingen beide teams bijna de gehele wedstrijd kop over kop in de score. Halverwege de tweede helft leek Maassluis 2 moegestreden en liepen de bezoekers uit naar een voorsprong van vier punten. Maassluis 2 wist echter de rug te rechten en kwam weer dichterbij. Vlak voor tijd stond er een 22 – 22 gelijke stand op het bord. Helaas moesten onze reserves toch nog een tegentreffer incasseren, waardoor zij uiteindelijk met lege handen stonden.

Maassluis 3 moest de punten delen met tegenstander IJsselvogels 3 (20 – 20). De Junioren van de A1 lieten geen spaan heel van Nieuwerkerk A2, getuige de 30 – 7 winst.

Informatie
Algemene info: Karin Korstanje: pc@ckcmaassluis.nl

Facebook: Facebook: fb.com/ckcmaassluis

| Twitter:ckcMaassluis1 op Twitter.com

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien