Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Na drie speelronden staan de korfballers van c.k.c. Maassluis nog altijd puntloos onderaan in de eerste klasse. Tegen het Sliedrechtse vlaggenschip van Merwede, waar de huidige Maassluis coach Robert Bras jaren aan het roer stond, werd kansloos verloren, 15-23.

Maassluis – KCR 15-23 (8-11).

Het waren vanaf het eerste fluitsignaal de gasten uit Sliedrecht die het initiatief namen. Op een zonovergoten Wipperspark tekenden zij na drie minuten voor de 0-1. Maassluis kon daarna tot 2-2 nog volgen. Merwede creëerde vervolgens een gat van drie doelpunten en liet toen eigenlijk al zien dat er niets te halen zou zijn voor de thuisploeg. Ondanks verwoede pogingen van Maassluis, waarbij de marge nog even terug gebracht werd naar één doelpunt verschil, liep Merwede, nog ongeslagen deze competitie, langzaam uit naar uiteindelijk een 8-11 stand bij rust.

© Edwin Sonneveld fotografie

Ook na de thee was het Merwede dat de klok sloeg. Binnen 10 minuten stond er een 11-17 stand op het scorebord en was het Maassluise verzet gebroken. Waar de ploeg van Robert Bras in de vorige twee wedstrijden het gevoel zal hebben gehad dat het recht op meer had, was zaterdag de pijnlijke constatering dat Merwede duidelijk een maatje te groot was.

De Maassluise formatie staat derhalve na drie speelronden puntloos onderaan, samen met de ploegen Kinderdijk en RWA, die het ook moeilijk hebben. Volgende week staat de wedstrijd tegen Fortis op het programma. Wederom een lastige opgave, Fortis is net als Merwede na drie speelronden nog ongeslagen.

Maassluis 2 – Merwede 2 12-12

Het tweede team van Maassluis wist wel haar eerste punt van het seizoen te pakken. Eveneens op eigen veld, waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Maassluis stond lange tijd voor, maar zag in de tweede helft Merwede langszij komen. De lange slotfase van de wedstrijd, waarbij beide ploegen voldoende aanvallen kregen, bleek doelpuntloos, waardoor beide kampen gemengde gevoelens aan de puntendeling over zullen houden.