Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond | Co-Sponsor: TCE Partners

MAASSLUIS | Met teleurstellende resultaten hervatte Maassluis de competitie na het vrije Pinksterweekeinde.

Refleks 1 – Maassluis 1 16-11

Een wedstrijd tussen de nummer 2 Maassluis tegen de nummer 7 Refleks. Maassluis wist dat Refleks een goede tegenstander is, ondanks hun lage positie in de poule. Hun laatste wedstrijden gingen nipt verloren tegen onder andere de kampioen Velocitas.

Het beloofde in elk geval een mooie pot te worden met goed weer, ondanks de soms aanwezige harde wind. Niets bleek minder waar. Voor Maassluis werd dit waarschijnlijk de slechtste wedstrijd van het seizoen waar al voor rust tegen een ruime achterstand werd aangekeken (8-3). De gehele wedstrijd had Maassluis moeite met scoren. Pas in de laatste 10 minuten kwam het vizier op scherp te staan, waardoor de tweede helft uiteindelijk nog in een gelijke stand eindigde.

De trouwe volgers van Maassluis 1 hadden ook over deze wedstrijd wel een mening. Een bloemlezing: we hebben wel eens beter gespeeld; best wel lastig om de bal in het korfje te krijgen; dikke stront; snel vergeten.

Dat enkele supporters na een fietstocht van 120km toch nog vrolijk op huis aan gingen, had waarschijnlijk meer te maken met de eigen geleverde prestatie dan met het resultaat van de wedstrijd.

Refleks 2 – Maassluis 2 11-11

De uitslag gaf prima aan hoe de verhoudingen tussen beide ploegen lagen. Met elk slechts 11 doelpunten hoeft over de wedstijd niet al te veel worden uitgeweid. Zoals een insider aan de kant van Maassluis zei: “Als het de bedoeling was om de korf te missen dan hebben we optimaal gepresteerd”. Snel vergeten en komend weekend beter.

Volgende week het laatste thuisprogramma van dit seizoen, voor eigen publiek een mooie kans om goed korfbal te laten zien.