Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Na de eerste verliespartij van dit veldseizoen was het zaak voor c.k.c. Maassluis om de rug te rechten en weer verder te gaan waar het zo goed in is dit seizoen, namelijk winnen. Afgelopen zaterdag moest Maassluis afreizen naar Kapelle in Zeeland om te spelen tegen de nummer laatst uit de poule. Het werd een zakelijke 14 – 22 overwinning waardoor c.k.c. Maassluis met nog vijf wedstrijden te gaan nog steeds fier aan kop staat.

KVK 1 – Maassluis 1 14 – 22 (7 – 13)
Na amper 25 seconden te hebben gespeeld was de wedstijdbal raak geschoten door KVK. Dit zou achteraf de enige keer zijn tijdens de wedstrijd dat KVK een voorsprong had. Al snel maakte Leon Kloppenburg een gelijke stand en binnen 6 minuten stond er een 1 – 3 voorsprong genoteerd in het voordeel van c.k.c. Maassluis. Daarna liep c.k.c. Maassluis gestaag uit naar een 3 – 6 voorsprong en werd al snel duidelijk dat Maassluis niet veel te duchten had van KVK. Waar KVK een doelpunt kon maken, zetten Maassluis daar twee tegenover. Dit resulteerde in een 7 – 13 voorsprong in de rust.

Vlak na rust maakte Eva Slotboom met een korte kans een einde aan de inspiraties van KVK, voor zover dit team dat nog had. De wedstrijd was gespeeld en dit zorgde voor de mogelijkheid om invallers het veld in te sturen. Bij een 11 – 21 voorsprong liet de coach van Maassluis jeugdspeler Jari Sonneveld debuteren in de hoofdmacht van c.k.c. Maassluis. Hij gaf zijn debuut extra glans door ook nog een afstandschot raak te schieten. De uiteindelijke eindstand van de wedstrijd was 14 – 22, wat een goede weerspiegeling was van de verhoudingen binnen het veld. Komende zaterdag is er een thuisprogramma waar c.k.c. Maassluis het opneemt tegen KZ Danaiden.

Avanti 3 – Maassluis 2 18 – 11
Maassluis 2 is de rode lantaarndrager in de competitie en heeft de punten heel hard nodig om degradatie te voorkomen. Afgelopen zaterdag trad het aan tegen Avanti, maar al snel werd duidelijk dat Maassluis geen vuist kon maken tegen de tegenstander. Maassluis 2 verloor hun wedstrijd met 18 – 11 en moet zich herpakken en concentreren op komende zaterdag. De tegenstander is KZ Danaiden wat de concurrent is van c.k.c. Maassluis 2 in de strijd tegen degradatie.

Algemene info: Karin Korstanje: pc@ckcmaassluis.nl

Facebook: Facebook: fb.com/ckcmaassluis

Twitter:ckcMaassluis1 op Twitter.com