De Maassluise selectie kwam dit weekend in actie thuis tegen RWA 1 en KCR 2. De eerste punten voor Maassluis 1 na de zaal en zeer belangrijke punten voor Maassluis 2 met het oog op een nog mogelijk kampioenschap.

Maassluis 1 – RWA 1

In een wedstrijd die niet de schoonheidsprijs zou winnen, pakte Maassluis 1 een belangrijk punt in de strijd om degradatie tegen middenmoter RWA. De tegenstander van vandaag, de club waar coach Verbaas komend seizoen aan de zijlijn zal staan, kwam als eerste op het scorebord door een afstandschot. In een gelijk opgaande eerste helft, waar de scheidsrechter nog twee gele kaarten aan Maassluisse zijde deed optekenen, was het Maassluis dat met een 6-4 voorsprong de rust inging.

Na rust was het echter RWA dat, deze wedstrijd zeer scherp van afstand, sterk terugkwam en haar achterstand omboog naar een 7-8 voorsprong. Nadat Henne Bloem de gelijkmakende 8-8 optekende, scoorde beide ploegen om beurten en was het Denise Klootwijk die met nog 6 minuten op de klok de laatste, 11-11, scoorde uit een doorloopbal. Een zeer belangrijk gelijkspel voor de Maassluise ploeg.

Doordat de concurrentie punten lieten liggen zijn er absoluut nog kansen om directe degradatie te ontlopen. In de laatste ronden spelen zowel Kinderdijk als Valto tegen de gezamenlijke koplopers, terwijl Maassluis nog tegen Valto en het reeds uitgespeelde KOAG mag aantreden.

Maassluis 2 – KCR 2

Met nog zicht op een mogelijk kampioenschap mocht Maassluis 2 aantreden tegen koploper KCR 2. Bij winst deze week en puntenverlies in de komende weken van KCR, kan er nog een beslissingswedstrijd afgedwongen worden. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek Maassluis 2 beter om te gaan met de weersomstandigheden en liet het zich niet van de wijs brengen door een om-alles-fluitende scheidsrechter. De gehele wedstrijd heeft het reserveteam van Maassluis een voorsprong weten te behouden en eindigde het op 11-9.

Maassluis A1 – Albatros A2

Onder troosteloze omstandigheden mocht de A1 aantreden tegen concurrent Albatros A2. Waar de heenwedstrijd met moeite werd gewonnen, werden de Zwijndrechtenaren vandaag in de eerste helft afgedroogd. De tweede helft kon rustig uitgespeeld worden en de eindstand was: 18-12.

Weidevogels 2 – Maassluis 3

Zoals in het vorige verslag te lezen was, had Maassluis 3 aan één punt genoeg tegen directe concurrent om na de zaal ook op het veld kampioen te worden. Zij wonnen uiteindelijk met 8-13 in Bleiswijk en zijn met twee wedstrijden te gaan reeds kampioen!