Onderschrift foto: Overtuigend Maassluis wint bij start van de zaalcompetitie

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag won c.kc. Maassluis overtuigend haar eerste zaalcompetitie wedstrijd van Korbatjo. Op het veld troffen beide teams elkaar ook en ook toen was de winst voor c.k.c. Maassluis. Ditmaal werd er een monsterscore neergezet van 33- 19.

Maassluis 1 – Korbatjo 1 33 – 19 (16 – 10)
Maassluis staat fier bovenaan in de veldcompetitie en de aspiraties voor de zaal zijn ook duidelijk. Meedoen voor het kampioenschap, maar de zaalcompetitie lijkt het op het oog zwaarder dan de veldcompetitie. Afgelopen zaterdag was het startschot. Vanaf het eerste moment leek Maassluis er klaar voor te zijn. Binnen 6 minuten had c.k.c. Maassluis met 5-2 haar eerste voorsprong te pakken en zou dit nooit meer loslaten. Ze bleven de rest van de eerste helft op hetzelfde tempo doorgaan, wat resulteerde in een 10-5 voorsprong binnen 15 minuten. De rust werd bereikt met een 16 – 10 ruststand.
Normaliter zie je teams in vervalraken na een sterke eerste helft met veel doelpunten, maar Maassluis ging de tweede helft net zo sterk door waar het de eerste helft was gebleven. Er werd rustig op losgeschoten en vooral de dames van c.k.c. Maassluis hadden een groot aandeel in de score. Eva Slotboom speelde een uitstekende wedstrijd en Maartje Doesburg had ook een groot aandeel in de einduitslag. Concluderend, c.k.c. Maassluis was afgelopen zaterdag een paar maten te groot voor Korbatjo en de tegenstander ging gedesillusioneerd terug naar huis. Met goed combinatiespel en de mentaliteit om tot het einde toe door te gaan zal het moeilijk worden voor teams om c.k.c. Maassluis in deze vorm te verslaan. Helaas voor c.k.c. Maassluis liet de coach Richard van Weert afgelopen week doorschemeren zich niet meer volgend jaar beschikbaar te stellen voor het eerste. Na meerdere jaren het eerste en het tweede te hebben gecoacht leek het Richard van Weert verstandig om plaats te maken voor nieuw impulsen voor de selectie.

Maassluis 2 – Valto 2 20 – 20
Voor Maassluis 2 geldt precies het tegenovergestelde dit korfbalseizoen. Tijdens de veldcompetitie had het team van Martijn van der Wees, die ook besluit te stoppen als coach, het lastig om wedstrijden naar zich toe te trekken. Maassluis 2 trad afgelopen zaterdag aan tegen Valto 2 welke op voorhand een team was om te kunnen kloppen. De beginfase van de eerste helft was duidelijk voor Maassluis 2, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Valto 2 steeds meer de overhand en pakte vlak na rust een voorsprong. Vanaf dat moment kon de wedstrijd beide kanten opgaan en stond er aan het einde van de wedstrijd een terechte gelijkspel als eindstand op het wedstrijdformulier. Een goed begin voor Maassluis 2 waar ze op voort kunnen borduren.

Overige teams
Maassluis 3 verloor in de eerste klasse van DOS 2 met 18 – 22. Maar een belangrijker feit was dat ze voor het eerst aan het publiek hun nieuwe retro-trainingspakken konden tonen. Ze straalden van geluk en je zag tijdens het inschieten dat ze wilden gaan shinen. Helaas brachten de trainingspakken niet het beoogde effect ze verloren de wedstrijd.

Helaas verloor Maassluis A1 hun eerste wedstrijd nipt tegen KCC A2, ondanks de goede voorbereiding tijdens de oefenperiode moest Maassluis A1 toch haar meerdere erkennen in de tegenstander.

Algemene info: Karin Korstanje: pc@ckcmaassluis.nl

Facebook: Facebook: fb.com/ckcmaassluis

Twitter:ckcMaassluis1 op Twitter.com