Mitchel Lieveld, coach Nederlands jeugdteam geeft clinics tijdens jubileum

MAASSLUIS| Op zaterdag 18 november 2017 worden er voor elke leeftijdscategorie basketbalclinics gegeven. Deze clinics staan onder leiding van Mitchell Lieveld. Mitchell geeft al vele jaren basketbaltraining en is momenteel hoofdcoach van CobraNova, wat uitkomt in de promotiedivisie. Daarnaast is hij ook hoofdcoach en assistentcoach bij diverse Nederlandse teams.

Willeke Bruins niet te stoppen in zege Dames 1
Ondanks de afwezigheid van Suzanne van Driel en Daisy Otto waren de Eagles in de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde Baros favoriet. In de beginfase leek er ook geen vuiltje aan de lucht. Na de openingscore van de thuisploeg namen de Eagles snel een 2-5 voorsprong en zelfs nadat Baros even terugkwam tot 7-7 was er aan zelfvertrouwen geen gebrek. Eva Kerkhoven plukte de ene na de ander verdedigingsrebound en verschillende speelsters vonden hun weg naar de basket wat een 10-24 periodestand tot gevolg had.

De 2e periode verliep stroef. Eva Kerkhoven bleef met 3 fouten uit voorzorg aan de kant en Baros werd met veel balverlies in het zadel geholpen. Deze periode werd uiteindelijk zelfs door de thuisploeg gewonnen met 16-15.

Na de pauze waren de eerste 4 punten van de hand van Willeke Bruins. Britt Teeuwen ging aanvallend de Baroskar trekken en de Eagles veranderden hun verdediging in een zone. Deze verdedigingsvorm werkte prima en Baros was zichtbaar zoekende naar een succesvol afstandschot. Helaas was de effectiviteit in de Eaglesaanval ook ver te zoeken vooral omdat Willeke Bruins even rust kreeg. Uiteindelijk werd ook dit kwart een prooi voor de thuisploeg met 17-12.

In de laatste periode, welke dus begon bij 43-51, werd de Maassluise zoneverdediging opeens bestookt met goede afstandschoten. Shanna Zwaan (4 driepunters in dit kwart) steunde Baros topscorer Britt Teeuwen (23 pnt) en Willeke Bruins moest er ook 2 driepunters ingooien om de voorsprong in stand te houden. Bij 57-61 was het verschil nog slechts 4 punten. De zoneverdediging werd in een time out weer terzijde geschoven en weer ging Bruins voorop in de aanval. Aan beide kanten werd er in deze laatste 10 minuten uitzonderlijk veel gescoord. Baros zag zich in de slotfase genoodzaakt om telkens de klok te stoppen maar gelukkig waren de Eagles vandaag bijzonder productief vanaf de vrije worplijn met 28 uit 37. Het eindsignaal klonk vervolgens bij 72-80. Willeke Bruins scoorde vandaag maar liefst 36 punten waarvan 14 uit 14 op de vrije worplijn!! Naast Bruins kwam ook Kirsten Boer met 13 punten in de dubbele cijfers.