© CKC -  Niels Seesink draaide weer goed mee

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

Een cruciale wedstrijd stond afgelopen zaterdag op het programma op het Wipperspark te Maassluis. Maassluis 1 moest aantreden e tegen Beide ploegen stonden vooraf aan de wedstrijd op een gedeeltelijke tweede plaats in poule 2G. De ploeg die verliest haakt voorlopig af in de titelstrijd die na het zaalseizoen weer hervat gaat worden. Maassluis die na het verlies tegen koploper ONDO zichzelf goed heeft herpakt, zou zichzelf een goede dienst bewijzen door de twee punten in Maassluis te houden.

Maassluis – MIA 16-15 (8-8)
Maassluis start goed in de beginfase van de wedstrijd, na twee snelle doelpunten via Henne Bloem (afstandsschot en korte kans) komt Maassluis al gauw op een 2-0 voorsprong. Dit gat van twee doelpunten zou het grootste gat zijn dat tijdens deze wedstrijd zal worden gemaakt. MIA herstelt zich namelijk snel van de achterstand door weer op voorsprong te komen 2-3. Het zal gedurende eerste helft stuivertje-wisselen worden, waar het halverwege de eerste helft 4-4 staat. Zal het score-board in de rust op 8-8 staan. Het werd duidelijk de eerste helft dat zowel de heren, maar met name de dames van MIA zeer positief aanwezig waren.

De tweede helft was amper begonnen waar Pascalle Koster en Lisanne Mars van afstand raak schoten. Maar telkens als Maassluis de mand wist te vinden scoorde MIA direct in de tegenaanval. Dit zou niet de laatste keer in de wedstrijd zijn dat Maassluis dit overkomt. Tot halverwege de wedstrijd zou de stand gelijk opgaan en was het stuivertje wisselen weer begonnen tot aan de 15-15. Tot dat moment geven beide teams niet veel toe. Waar MIA technisch gezien het betere van het spel had, was bij Maassluis de rust en de team-effort beter verzorgt. 7 minuten voor het einde van de wedstrijd breekt er een cruciaal moment aan. Niek Seesink rond een prima doorloopbal af, maar deze doorloopbal mag niet goedgekeurd worden vanwege verdedigt. De scheidsrechter besluit echter anders en Maassluis komt op een definitieve voorsprong. In de resterende minuten komt MIA niet meer langs zij (Ook vanwege een afgekeurd doelpunt). Maassluis laat de gehele wedstrijd zien te zijn gegroeid, door rustig te blijven spelen op de cruciale momenten. Een gelijkspel was wellicht meer verdient geweest voor MIA, maar Maassluis trok aan het langste eind en houdt zicht op de koppositie in tweede klasse.

Maassluis 2 – MIA 2 14 – 12
Maassluis 2 heeft zichzelf een prima dienst bewezen door ook van MIA 2 te winnen met 14 – 12. MIA 2 die op dat moment mede-koploper was moet nu samen met Maassluis 2 de gedeelde tweede positie nemen in de poule. De wedstrijd waarin Sven Veldman een goede wedstrijd zou spelen, werd dan ook terecht gewonnen.

Al met al een prima weekend voor de selectie van c.k.c. Maassluis.

Algemene info: Karin Korstanje pc@ckcmaassluis.nl