© PR - Heren 1 zette een prima resultaat op het bord

MBV Green Eagles Basketbal Nieuws

Zondag speelde het eerste herenteam van Green Eagles tegen eerste divisionist Pluto uit Wageningen. Zelf spelen de Eagles in de landelijke tweede divisie en dus zal het bij voorbaat een lastige wedstrijd worden om te winnen. De Eagles waren op volle oorlog sterkte en in een gezellig drukke Wethouder Smithal waren alle ingrediënten aanwezig om er een leuke bekerwedstrijd van de te maken.

De wedstrijd werd geopend met een driepunter van Marcel Vaissier. Hierna volgde een goed eerste kwart van de Eagles. Aanvallend ging de bal goed rond en vielen de schoten. Dat Pluto ook goed kon basketballen bleek wel uit het feit dat als ze vrij stonden de ballen net zo goed erin schoten. Hierdoor was het einde eerste kwart 22-23 voor Pluto. In het tweede kwart liep Pluto uit naar 22-30. Na een time out van Robert Brandon herpakten de Eagles zich en door een felle verdediging liep Pluto niet verder uit. Nadat er kort naar een 2-3 zonepress werd geswitcht hadden de Eagles 3 keer balwinst en kwamen de Eagles terug tot 37-39. Een regelrechte buzzer-beater in de laatste seconde van Hasan Bouwer zorgde zelfs voor een 40-39 voorsprong met de rust.

Na rust ontstond er een spannende wedstrijd waarin beide teams niet voor elkaar onderdeden. Eind derde kwart had Pluto een kleine voorsprong gepakt van 52-55. Begin vierde kwart werd er onder leiding van Shady Rezeika verdedigend nog een schepje bovenop gedaan. Twee steals van Shady en twee scores bracht de Eagles weer op voorsprong (56-55). Twee knappe scores van Rik van der Vaart en Raymond Greep bracht met nog 4 minuten te spelen een voorsprong van zes punten op het scorebord. Pluto kwam echter nog een keer sterk terug en door een score met bonus in de laatste minuut werd het 65-64 voor Pluto. In de laatste paar seconden van de wedstrijd pakte de Eagles uiteindelijk toch de winst door een score van Jeroen Derksen na een geduldige aanval van de Eagles. Door deze winst gaan de Eagles sinds jaren door in de nationale beker en moet het in het weekend van 15/16 november aantreden tegen promotiedivisie club Punch uit Delft.