© MBV Green Eagles Basketbal nieuws
Het eerste heren team van MBV Green Eagles wat uitkomt in de landelijke tweede divisie is de competitie slecht begonnen. In Rotterdam werd het tegen Baros 68-51 voor de studenten. De uitslag doet vermoeden dat de Eagles mannen weinig kans hadden tegen Baros. Het tegendeel was echter waar. De Eagles hadden deze wedstrijd moeiteloos kunnen winnen wanneer de ballen die nu allemaal gemist werden waren raak gegaan, de conditie beter was en wanneer het team compleet was geweest. Een sfeerloze zaal (waar meer Eagles supporters dan Baros supporters aanwezig waren), 1 scheidsrechter en twee teams met maar zeven man was het affiche van deze wedstrijd. Jeroen Derksen opende het seizoen voor de Eagles met een score. Hierna was het Baros wat voor het eerst een voorsprong opbouwde en het eerste kwart met 14-11 won. Het tweede kwart speelden de Eagles wat beter en werd er meteen een voorsprong gepakt. Met name Laurens Don was dit kwart productief met 12 punten. Ruststand was dan ook 26-29 voor de Eagles.

In de rust werd er nog door trainer/coach Robert Brandon op aangedrongen dat als het derde kwart goed werd begonnen de voorsprong vanzelf zou worden uitgebouwd. Het tegendeel gebeurde echter. Baros kwam goed uit de kleedkamer en maakte meteen een 13-4 run, waardoor de Eagles tegen een 39-33 achterstand keken na 4 minuten. De Eagles herpakten zichzelf en vochten zich terug tot 44-46 na het derde kwart. Alle kans om in het vierde kwart alsnog de overwinning te pakken. Dit gebeurde echter niet doordat de Eagles makkelijke kansen bleven missen, de verdediging te laat terug was en Baros plotseling met scherp schoot. De switch naar een zone verdediging leverde niet het gewenste resultaat op waardoor Baros verder uitliep en uiteindelijk de wedstrijd met 68-51 won. Topscorer in deze wedstrijd werd Laurens Don met 24 punten.

Lijkt het jou ook leuk om te basketballen?
Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketballsport iets voor jou is.