door Rob Henneveld

MAASSLUiS | Op zaterdag 11 juni vonden in de Jan Massinkhal in Nijmegen de Nationale kampioenschappen plaats voor clubteams. Op deze dag kwamen de beste jeugdteams (-12 en -15 jaar) van Nederland in actie bij het NK. Het Mahorokan jongensteam -12 dat zich voor dit NK plaatste door het zilver bij de districtskampioenschappen te halen startte het toernooi prima.

In de eerste ronde werd de Oost Nederlandse kampioen met 4-1 verslagen. De kwartfinale partij tegen de latere kampioen Kenamju verliep minder voortvarend, 1-4 verlies. Hierdoor kwam het Mahorokan team uit in de herkansingen met brons als hoogste mogelijkheid. In deze herkansingen herpakte de jongens zich prima. Er werd met 3-2 gewonnen van het Noord Hollandse combinatieteam Torabo en met 3-2 gewonnen van Bushi Arnhem. Hiermee plaatsten zij zich voor de bronzenfinale tegen LuGiaJen uit Den Haag. In de districtsfinale was hiervan nog verloren. Nu waren de rollen duidelijk omgedraaid want met een duidelijke 4-1 overwinning werd de Nationale bronzen medaille binnengehaald.

© Mahorokan

Het NK brons werd gewonnen door: Stan Schuler, Myron Spa, Jordan Gestel, Senn van den Oosten, Tom Goldsmith, Caspian Alipour, Sjoerd ten Broek en Eren Erarslan. Met de coaches Kenneth Henneveld en Tom van den Thoorn. Een prima afsluiting van het judoseizoen voor deze jonge talenten.

Team -15 jaar 5e van Nederland

Ook het Mahorokan Jongensteam -15 jaar kwam uit bij dit NK jeugdteams. Als regerend nationaal kampioen was het team automatisch geplaatst voor dit NK dat na 2 NK loze jaren eindelijk weer door kon gaan. Het team bestaande uit Celil Uyar, Ihsan Akdemir, Sam Goldsmith, Joris Aleman, Lars Harps, Sem de Haan en Sinan Cakmak kwam in de eerste ronde uit tegen judoteam Groningen en wist daarvan met 3-2 te winnen. In de tweede ronde was het Brabantse van Buel met 3-2 net te sterk. Via de herkansingen vocht het team zich via winst op Gennep en Dijkman zich terug naar de strijd om het brons. Helaas bleek het Friese A7 hierin te sterk, met 1-4 ging het brons naar Heerenveen. Net naast het erepodium, maar met een 5e plaats van Nederland een mooi resultaat voor Mahorokan.