Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | CKC is er niet in geslaagd het de (gedeeld) koploper van eerste klasse F lastig te maken. De thuisploeg keek na een helft spelen tegen een onoverbrugbare achterstand, waarna het in het tweede helft de schade wist te beperken: 17-22.

Maassluis – Vriendenschaar (H) 17-22 (9-15)
De ploeg van Marco Swikker schoot uit de startblokken en pakte binnen mum van tijd een 3-1 voorsprong. Maassluis was scherp en agressief, het publiek ging er derhalve eens goed voor zitten. Het bleek echter een valse start. De soepel spelende gasten uit Hardinxveld namen het initiatief over en wisten de Maassluise voorsprong snel om te buigen in een 3-6 achterstand. Ook daarna was het Vriendenschaar dat het spel dicteerde. Bij rust stond er een ruime 9-15 op het scorebord.

© Marty Mars

Na de thee wisselde Maassluis van tactiek. Verdedigend werd er gekozen voor een andere aanpak. Dit had resultaat. Het spel van Vriendenschaar werd ontregeld en de ploeg kwam moeilijker tot scoren. De thuisploeg miste aanvallend echter het gif en de overtuiging van de eerste fase van de wedstrijd. Maassluis kroop in score weliswaar dichterbij haar tegenstander, maar het gat dat in de eerste helft geslagen was bleek te groot.

Aankomende week moet de ploeg van Marco Swikker aantreden tegen Rust Roest. De Eindhovenaren staan na drie wedstrijden op een tweede plaats met vier punten. Maassluis zal punten willen pakken om zich in de middenmoot van de eerste klasse te nestelen en niet te snel de druk van de onderste plaatsen te ervaren.

Maassluis 2 – Vriendenschaar 2 14-17
Ook het tweede team van Maassluis wist niet van Vriendenschaar te winnen. Ondanks het kleinere krachtverschil wist de ploeg de punten niet in Maassluis te houden. Het betekende de eerste overwinning van Vriendenschaar 2 terwijl Maassluis nog naarstig op zoek is naar de eerste punten dit seizoen.