door Sander van Aalst

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond | Co-Sponsor: TCE Partners

MAASSLUIS | CKC Maassluis en Weidevogels spelen allebei ik de onderste regionen van de eerste klasse G, er moest dus gewonnen worden om een goede stap richting lijfsbehoud te nemen. Zodoende ontspon zich zaterdag een heuse degradatiekraker waarin het spel niet altijd even goed was, maar er wel hard gestreden werd voor de punten: 14-14.

Maassluis – Weidvogels 14-14 (5-9)

Er stond een hoop spanning op de wedstrijd tussen de nummers zes en zeven van de competitie. Weidevogels leek daar in de eerste helft beter mee om te kunnen gaan. Via een 0-2 in de beginfase waren het de gasten die gedurende de gelijk opgaande eerste helft steeds aan de goede kant van de score wisten te blijven. Toen routinier Leon Kloppenburg, net terug van een zware blessure, weer naar de grond zakte en naar de achillespees greep, leek er even iets te knappen bij Maassluis. Weidevogels profiteerde van het moment en liep voor rust uit naar een comfortabele 5-9 voorsprong, wat ook de ruststand was.

© Ton Linschoten

Na de thee herpakte de ploeg van Johan van Barneveldt zich en knokte zicht beetje voor beetje terug in de wedstrijd, mede dankzij de ingebrachte jongeling Kim Crooswijk. Zij scoorde eerst tweemaal van afstand om vervolgens met twee doelpunten vanaf de stip de ploegen weer op gelijke hoogte te brengen: 13-13. In de absolute slotfase kon het nog alle kanten op en was het eerst Weidevogels dat er met de winst vandoor leek te gaan, maar in de aanval daarna sleepte Mark van der Vaart er nog een gelijkspel uit.

Maassluis staat door de puntendeling nog steeds op de zesde plaats met zeven punten, maar ziet door de winst van IJsselvogels die ploeg naderen tot op één punt. Weidevogels staat met nog vier wedstrijden te gaan nu laatste met vijf punten.

Maassluis 2 – Weidevogels 2 18-13 (7-8)

Het tweede team van Maassluis wisselde een zeer moeizame eerste helft af met een geweldige tweede. De achterstand werd na rust binnen mum van tijd omgebogen naar een riante voorsprong door meerdere treffers van Julia Mars, Wesco van Weert en Tristan Steenks. Het slotakkoord was voor Dian Sonneveld. Zij bepaalde de eindstand op 18-13.