Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Op de dag dat Maassluis in het teken stond van de 40e Furiade speelden zowel Maassluis 1 als 2 thuis tegen KOAG, dat met beide teams na 4 speelronden boven aan in de competitie stonden. Een pittige klus dus. Maassluis 1 moest in deze wedstrijd ook nog eens twee basisspelers missen: Leon Kloppenburg en Naomi Linschoten. Zij werden vervangen door Danny Wisniewski en Fleur van der Lee.

Zonder enig ontzag voor de ervaren tegenstander begon Maassluis aan de wedstrijd. Vol afwisseling en fris spelend werd KOAG bestreden. Tot 5-5 ging de wedstrijd gelijk op. Toen brak er een periode aan waarin de ballen even niet lekker vielen. Goede schotpogingen draaiden uit de korf of vielen net verkeerd. KOAG nam afstand tot 5-7 en het was even spannend hoe Maassluis hier mee om zou gaan. En dat was goed, want Maassluis trok de stand gelijk en liep bij rust naar een kleine voorsprong van 10-9 uit. Maar dit kostte wel veel energie.

Die energie kon ook in het begin van de tweede helft nog wel geleverd worden en tot 13-13 ging de wedstrijd nog steeds gelijk op. Maar nadat KOAG een gaatje van drie punten had geslagen vloeiden de krachten weg. De eerste 40 minuten hadden toch veel van het team gevraagd en nu was het verweer gebroken. KOAG liep van 13-13 zelfs uit naar 13-21. Het slotakkoord was voor Maassluis met nog 1 doelpunt.

Einduitslag dus 14-21. Ietwat geflatteerd maar wel een verdiende overwinning voor KOAG. De komende twee weken staan de directe concurrenten op het programma. Met het vertoonde spel tegen KOAG, met name in de eerste helft, kunnen deze confrontaties met vertrouwen tegemoet gezien worden en de eerste helft van het veldseizoen goed worden afgesloten. Doelpuntenmakers: Tristan Steenks 4x, Danny Wisniewski 4x, Marjelle Mars 3x, Henne Bloem 2x, Fleur van der Lee 1x

© Edwin Sonneveld fotografie

Maassluis 2 had geen beste dag. In de eerste helft werd pas na bijna 28 (!) minuten de korf gevonden. In de tweede helft ging het beter, maar dit was onvoldoende om de in de eerste helft opgelopen achterstand in te lopen. Na een ruststand van 1-7 was de eindstand 8-13.