©CKC – Ook invaller Andreae kon met zeven goals een nederlaag niet voorkomen

Met slechts drie punten uit 9 wedstrijden is elke wedstrijd een finale voor de korfballers van c.k.c. Maassluis. Direct handhaven in de eerste klasse zal lastig worden, maar de zevende plek, die recht geeft op een promotie/degradatiewedstrijd, zit er nog in. Zaterdag werd er gespeeld tegen koploper Pernix uit Leiden.

Maassluis – Kinderdijk 15-16 (6-6)

Het spelen van Maassluis leek het tegenovergestelde van de wedstrijd tegen Kinderdijk twee weken geleden. De Maassluise korfballers, met invaller Andreae spelend voor de zieke Kloppenburg, kwamen fel uit de startblokken en ging vol voor elk duel. Pernix had het daar duidelijk lastig mee en kwam, net als Maassluis, moeilijk tot scoren. Met een stand van 6-6 gingen de teams de kleedkamer in en de mogelijkheid voor een stuntje leek in de maak. In de tweede helft nam Pernix echter langzaam afstand wat leidde tot een 12-16 tussenstand met nog slechts 5 minuten te spelen. Een laatste offensief van Maassluis mocht niet baten en de wedstrijd werd beslist met een 15-16 eindstand.

Geen punten voor het team van coach Verbaas, maar met nog vier wedstrijden te spelen biedt deze wedstrijd zeker perspectieven. Met het vertoonde spel van zaterdag kan er zeker nog gewonnen worden en zou de zevende plek nog tot de mogelijkheden behoren.

Maassluis 2 – Vitesse 3 19-10

Het tweede team van Maassluis speelt gedegen haar wedstrijd. Met vier punten achterstand op koploper KCR is het kampioenschap ver weg, maar door zelf continu te winnen houden zij de druk op de ploeg uit Ridderkerk hoog. Zaterdag was Vitesse 3 het slachtoffer, die niks had in te brengen tegen het vlotte, soepele spel van de jonge Maassluise ploeg.

Overige wedstrijden

Maassluis 3 won in een matige wedstrijd van Velocitas 3. Na 70 saaie minuten stond de 12-7 eindstand op het bord. Met nog vier wedstrijden te gaan en 7 punten voorsprong kan het kampioenschap in de derde klasse hen echter nauwelijks nog ontgaan.

Een kleine teleurstelling voor de junioren van de A1. Na een weinig doelpunten tellende wedstrijd hadden zij in de laatste minuten nog de kans op de gelijkmaker. Het mocht echter niet zo zijn. De A1 verloor met 6-7 van Vriendenschaar A2 en staat nu derde in de tweede klasse. Komende zaterdag mogen zij zich revancheren tegen koploper KOAG.