Fotobijschrift: Petra Jager met een prikbal

Balsponser: Jpoint

MAASSLUIS | Dames 1 speelde zaterdag 18 februari tegen directe concurrent Sliedrecht Sport. Een paar weken geleden had MVC nog verloren van dit hele jonge team. Vooral de buitenaanvalster van Sliedrecht wist toen punt na punt binnen te slepen.

De eerste set waren de teams aan elkaar gewaagd. MVC speelde geconcentreerd en met veel plezier. Iets wat de laatste weken vaak ontbrak. Sliedrecht sport bleef keihard aanvallen, maar MVC had daar een antwoord op en scoorde zelf door meer af te wisselen in de aanval. De laatste punten waren erg spannend, maar de scheidsrechter zag een voetfout aan de kant van Sliedrecht en opeens had MVC de eerste set gewonnen met 22-25.

De meiden van Sliedrecht hadden in de tweede set door dat zij de wedstrijd niet zouden winnen met alleen maar hard aanvallen. Er kwam variatie. Korte prikballen werden afgewisseld met nog altijd die harde buitenaanvallen. Het had in het eerste deel van de tweede set heel veel effect en Sliedrecht pakte een hele grote voorsprong. Na wel vier directe punten van Sliedrecht in het bekende Maassluise gat herpakten de Maassluise dames zich verrassend goed. Helaas was het net te laat en ging de set met 25-23 naar Sliedrecht.

De derde set begonnen beide teams net zo als de tweede set begon. Sliedrecht maakte veel meer punten dan Maassluis. Dat keerde toen plots de spelverdeler van de tegenstander geblesseerd raakte. De midaanvalster was blijkbaar de enige andere speelster in het veld met een aardige bovenhandse techniek, want zij ging over het midden aan de slag om de ballen op te zetten. Op dat punt stond MVC heel wat punten achter, maar door deze verzwakking bij Sliedrecht lukte het net op tijd om Sliedrecht in te halen en te verslaan. Het werd 23-25.

In de vierde set was de koek op bij Sliedrecht en heeft MVC hun eigen spel goed weten vast te houden. Het werd 15-25. Een mooie overwinning met een gelukje. In de poule van de dames zijn de plekken met consequenties al bijna vergeven. De punten tussen plek 2 tot en met 9 liggen nog wel heel dicht bij elkaar en de dames willen dit jaar nog zo hoog mogelijk afsluiten.

Meer MVC
Voor meer uitslagen, wedstrijdverslagen en nieuws verwijzen we u naar onze website: www.mvcmaassluis.nl. Komende week spelen alleen Jongens C en heren 3 een uitwedstrijd. Op zaterdag 4 maart spelen bijna alle teams in de wethouder Smithal een wedstrijd. U bent van harte welkom. De eerste wedstrijden starten om 15.00 uur.