Wilmar den Ouden en Edwin Hazelzet (H2) in actie

MAASSLUIS | Het einde van de competitie nadert en voor 2 Heren teams van MVC zijn de laatste loodjes het zwaarst. Zaterdag is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Heren 1. Alleen bij 4-0 winst kunnen ze kampioen worden. Heren 2 speelt volgende week zaterdag een semi kampioenswedstrijd voor de 2e plaats. Dames 1 moet nog één keer winnen om niet te degraderen. Al met al een warm voorjaar voor MVC in de zaal.

Aanstaande zaterdag is het voor Heren 1 er op of er onder. De laatste wedstrijd van het seizoen moet met 4-0 gewonnen worden nota bene van de nummer twee, de heren van WIK/Univé uit Groot Ammers. En nog een uitwedstrijd ook. De Mannen van MVC hebben dit seizoen nog maar 1 wedstrijd verloren en dat was thuis tegen datzelfde WIK/Univé. Dit team heeft nog één wedstrijd minder gespeeld. De verwachting is dan ook dat zaterdag een kampioenswedstrijd wordt gespeeld in Groot Ammers, waarbij één van de twee kampioen zal worden en zal promoveren naar de 1e klasse. De mannen van MVC zijn hier ook aan toe en zullen zaterdag alles op alles zetten om met een 4-0 overwinning naar huis te komen. Wij wensen Heren 1 veel succes.

MVC Heren 2 houdt zicht op tweede plaats
Na de laatste 4 wedstrijden op rij gewonnen te hebben was het vertrouwen groot bij de mannen van H2. Afgelopen zaterdag speelden ze tegen de nummer 1 van de Poule, het jonge team van DVO uit Oud Beijerland. Het team was met aanhang en veel publiek naar Maassluis gekomen omdat ze nog twee punten nodig hadden om kampioen te worden. Om de tweede plek te kunnen behalen moest er door MVC gewonnen worden. Daarom was het team dit keer voltallig met 8 man aanwezig. MVC Heren 2 begon sterk en al snel stond het team op voorsprong. Maar om onverklaarbare reden kwam bij MVC ineens de klad er in en liep het niet meer. De aanvallers konden niet meer worden bereikt en de voorsprong werd omgezet in een achterstand. Uiteindelijk verloor MVC de eerste set met 25-20. De tweede set ging goed van start en was het goede gevoel bij MVC weer terug. Mooie verdedigende acties, goede passes waardoor goed aanvallen mogelijk was. MVC nam direct een voorsprong en gaf die ook niet meer weg:25-13 voor MVC. In de 3e set werd de opstelling uit de 2e set behouden wat goed uitpakte, want ook de derde set ging naar MVC. Setstand: 25-22. De vierde set werd er opnieuw niet gewisseld en ging MVC door met dezelfde opstelling. Iedereen was attent in het veld en vele ballen werden gered. Wederom werd er goed gepassed en dus ook goed aangevallen. Er werd gevarieerd aangevallen, waardoor DVO niet meer wist waar te blokken. Uiteindelijk ging ook de vierde set naar MVC met 25-17. En zo werd een 0-1 achterstand omgezet in een prachtige 3-1 overwinning. De laatste wedstrijd moet Heren 2 nog tegen de huidige nummer twee. Als Heren2 daar met 4-0 of 3-1 van wint worden ze uiteindelijk tweede in de competitie.

21e Bedrijven Volleybaltoernooi
Op vrijdag 15 april wordt al weer voor de 21e keer het Bedrijven Volleybaltoernooi georganiseerd. Het toernooi vind zoals vanouds plaats in de Wethouder Smithal te Maassluis. Het team van Café ‘t Smitje en het gelegenheidsteam Sponsors United zullen de vorig jaar gewonnen beker gaan verdedigen. Dit jaar doen er 15 teams mee gesponsord door diverse bedrijven. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Aanvang toernooi is om 19:00 uur.

Informatie over MVC. E-mailinformatie via: bestuur@mvcmaassluis.nl MVC op internet: www.mvcmaassluis.nl