De Heren hebben zich herpakt in het 2e deel van de competitie en hadden een klinkende overwinning Op Vollido. Maar vooral Meisjes B maakten een droomstart in de Hoofdklasse door SPIVO uit Spijkenisse met 4-0 klop te geven. Ook MVC N6 pakte meteen 5 punten op het hogere niveau. Ook zij waren door het dolle met deze overwinning.

Het was de vraag of de lange mannen uit Maassluis na de zinderende, maar helaas verloren, wedstrijd om de koppositie van vorige week zich voldoende konden opladen om tegen de nummer laatst te doen wat, gezien de stand, van hun verwacht zou mogen worden.

Zonder Roy, maar met Marco in de gelederen, begonnen de heren vol goede moed aan de strijd, die eigenlijk nooit een wédstrijd werd. Al snel werd duidelijk dat het spel volledig door de mannen uit Maassluis gemaakt moest gaan worden en dat blijft altijd een risico. Of het nu onderschatting van de tegenstander was of toch nog niet helemaal geconcentreerd zijn, de eerste set liet een matig spelend Heren 1 zien. Terwijl de tegenstander, naar hun capaciteit, ontspannen speelde en met veel inzet de ballen van MVC wist te verwerken, worstelde MVC met hun eigen matige spel.Na enkele keren stuivertje wisselen trok MVC de verantwoordelijkheid én de set naar zich toe met het voornemen om de drie volgende sets wat orde op zaken te stellen. En dat werd gedaan.

De 2e en 3e set werd er meer druk opgevoerd en werd er goed verdedigd. Een genadeloze barrage van aanvallen, met een zeer solide spelende Frey voorop in de strijd, zorgde ervoor dat de ene na de andere set veilig gesteld werd. Even dreigde het noodlot toe te slaan, toen Bart (diegene die rookt, niet die andere) in een even moedige als onbesuisde poging een bal probeerde te redden. Zijn hand kwam hiermee op onzachte wijze in contact met de deksel van de paal put wat leidde tot een forse wond en een gekneusde muis van de hand. Na het aanbrengen van “battle dressing” en de pijn verbijtend kon hij gelukkig door gaan en daarmee had hij ook een beslissende hand (vergeef de woordgrap) in de uiteindelijke overwinning! Met deze 4-0 op zak, kunnen de heren zich gaan opmaken voor de volgende belangrijke wedstrijd en dat is die op 27 januari tegen de nummer drie. Dat belooft een heel andere wedstrijd te worden, maar met dezelfde inzet… wederom 5 punten op de weg naar het kampioenschap!

MVC meisjes B wint ook in de Hoofdklasse!

Wat zou het brengen, een klasse hoger spelen en sterkere tegenstanders? Dit was toch wel de vraag waarmee de meiden zaterdag het veld ingingen. Spivo was duidelijk aanwezig, negen meiden, mooie inspeelshirts en zelfs twee coaches op de bank. Dat beloofde wat. Heel ontspannen gingen de meiden  de wedstrijd in met: “wat kan ons gebeuren”. Gelijk al in de eerste set was duidelijk dat dezelfde weg werd ingeslagen die ze ook in de eerste helft van het seizoen  bewandelden. Goede service druk , mooie aanvallen en duidelijke blokacties. Op de tribune probeerden de Spivo aanhangers hun meiden noch wel  aan te moedigen maar al snel was duidelijk dat MVC ook voor dit Spivo een maatje te groot was. De eerste set werd dan ook overtuigend met 25-9 gewonnen.

De tweede en derde set vertoonde hetzelfde beeld, MVC was duidelijk sterker en alerter.  Ook nu weer goede servicebeurten en mooie aanvallen, vooral Jasmijn scoorde op midden behoorlijk wat punten, en ook blokkerend was zij voor de Spivo aanval een sta in de weg. Setstanden  25-12 en 25-12. In de vierde set verslapte de concentratie en moest MVC bij een achterstand van 18-21 nog alle zeilen bijzetten om de set binnen te halen. Dus tandje erbij  en met een eindspurt werd ook de vierde set binnengehaald. 25-21.

Wederom een knappe prestatie van dit jeugdige team, in een hogere klasse gelijk zo’n formidabele prestatie neer te zetten. MVC kan nog heel wat plezier  in de toekomst beleven aan deze groep fanatieke meiden.