Fotobijschrift: Maassluise jongens spelen in een Vlaardings tenue

Teamsponsor Heren 1: Services|TBI

MAASSLUIS | Bij jongens B gebeurt er iets bijzonders. Aflopen seizoenen speelden de jongens uit Maassluis samen met meisjes. Omdat het toch leuker is om met andere jongens te spelen en omdat er in Vlaardingen ook een half jongensteam was, zijn die de twee teams samengekomen om de competitie aan te gaan. Jongens B moest afgelopen vrijdag naar Wateringen.

Dames 1 moest juist tegen Move4u uit Vlaardingen spelen.

Jongens

Op vrijdagavond speelden de jongens tegen Velo. De eerste set liep letterlijk en figuurlijk niet, spelers stonden stil. De tegenstander daarentegen was veel beweeglijker dan onze jongens. In de setstand was dit ook duidelijk te merken en met 25-11 een juiste afspiegeling van de inzet. Na een peptalk van coach Anneke begon jongens B de 2e set met nieuwe aanwinst Tomas in het veld. Er werd beter bewogen om bijna iedere bal van de grond te houden en waar Velo dacht dit wordt een makkie, was het Move4U/MVC die al snel een ruime voorsprong van 8 punten had. Dit bleef zo gedurende de tweede set en deze werd dan ook overtuigend gewonnen met  17-25.
De derde set liep tot 11-9 redelijk gelijk op maar door slordig serveren geef je de tegenstander de ruimte om de set naar zich toe te trekken. Deze set werd uiteindelijk met 25-16 verloren. De vierde set liep gelijk op. Er werd weer goed geserveerd en mooie setups die werden afgerond met een passende aanval. Dit deed Velo ook en daardoor waren er lange rally’s. Helaas tegen het einde van de set, bij een stand van 21-21, ging het mis. De service ging verkeerd en de set ging met 25-22 naar Velo. Het was een leuke wedstrijd waarin de jongens laten zien dat zij vooruit gaan.

Move4U D2 – MVC D1
De derde wedstrijd van het seizoen, de eerste wedstrijd compleet. Met wel zes basisspeelsters en een invaller ging MVC op de late vrijdagavond naar Vlaardingen. MVC begon erg goed aan de wedstrijd. Er werd goed geserveerd, verdedigd en gescoord. De eerste twee sets verliepen hetzelfde. Tot vijftien punten ging het gelijk op en daarna waren bijna alle punten voor MVC! 18-25 en 0-2 voor. In de derde set kwam er een ommekeer. Move4u ging misschien geeneens beter spelen, bij MVC lukte niet veel meer. De ballen werden als cadeautjes over het net gespeeld. Move4u maakte daar zowel in set 3 als 4 dankbaar gebruik van. Met een tweemeterlange dame op mid, die de bal het liefst voor de driemeterlijn bij MVC sloeg, had MVC geen schijn van kans meer. Kansloos ging set 3 en 4 met 25-15 naar Move4U. De vijfde set is een wedstrijd op zich en zeker na 23:15 uur op een vrijdagavond. MVC dames 1 wint doorgaans de vijfde set, dus de winst was nog binnen bereik. Nog 1 keer alle energie eruit persen. Het lukte. In no time had MVC een comfortabele voorsprong van 5 punten. Gelukkig maar, want aan het eind werd het nog erg spannend. MVC maakte het af met een mooie midaanval.

Meer MVC
Zaterdag 14 oktober zijn er thuiswedstrijden. U bent van harte welkom. Meisjes C en Heren 1 starten om 15.00 uur. Jongens B en Heren 2 starten om 16.45 uur. Dames 1 speelt haar thuiswedstrijd op de trainingsavond.

Voor meer uitslagen, wedstrijdverslagen en nieuws verwijzen we u naar onze website: www.mvcmaassluis.nl.