MBV Green Eagles Basketball Nieuws

Vorige week pakte Heren 1 de koppositie in Rotterdam. In een poule waar iedereen van elkaar kan winnen gaf het deze week de eerste plek alweer weg. Een off day zorgde voor een nederlaag met minimaal verschil.

Heren 1 verliest thuis met minimaal verschil
Een totale off day zorgde voor een nipte thuisnederlaag van de koploper. Naast het over het algemeen matige spel zorgde kleine dingen uiteindelijk voor het resultaat. Drie keer een aanvalsrebound weggeven na vrije worpen in het 4e kwart, een bal op de lijn die niet door de scheidsrechter werd gezien gevolgd door een Hurricanes driepunter, een vrije worppercentage van slechts 52 procent, het niet terugzetten van de 24 secondenklok waarna een noodschot werd gemist en het maken van een telfout in de laatste seconden waren allemaal van invloed op de eindstand.

Een slechte start van de thuisploeg zorgde nog niet voor paniek. De Eagles beschikte over 11 spelers terwijl Hurricanes met maar 8 spelers naar Maassluis kwam. De Eagles miste 4 vrije worpen op rij en Hurricanes liep ook met weinig imponerend spel weg tot 4-12. Zelfs toen, na een time out, de achterstand werd vergroot tot 4-16 leek het een kwestie van tijd eer de thuisploeg op gang zou komen. Zeker toen de laatste scores in het 1e kwart de periodestand op 8-16 brachten rekende iedereen op een beter 2e kwart.

Helaas werd het spel in de 2e periode niet veel beter. Na 11-23 was er een opleving van de Eagles. Onder leiding van Rik vd Vaart (6 punten op rij) kwamen de Eagles terug tot 21-28. Er werd echter niet doorgedrukt. Bij 21-31 in de slotfase veranderde de thuisploeg haar man to man in een combinatie verdediging. Hiertegen scoorde Hurricanes drie minuten lang niet maar aanvallend bleef het behelpen bij de thuisploeg. Ruststand 25-31.
Na de pauze waren de eerste punten voor de Green Eagles maar ook nu bleef de aanval over het algemeen krachteloos. Evenals in de eerste 20 minuten werd er veel balverlies geleden in de passing en aanvallend viel het schot niet. In 6 minuten tijd scoorde de groenhemden niet meer dan 4 punten wat een maximale achterstand opleverde van 29-41. Weer een verandering in de verdediging zorgde voor een succesje. Een zonepress deed de achterstand slinken naar 36-43. Een slotminuut met weer 2 keer balverlies deed de laatste periode beginnen bij 36-47.

In de laatste periode begon de opmars van de thuisploeg uiteindelijk bij 40-51. De zone (press) bleek een erg moeilijke hindernis voor de bezoekers uit Spijkenisse. Bij 53-52 was er zelfs een voorsprong voor de Green Eagles. Na twee gemiste vrije worpen pakte de Hurricanes vervolgens een belangrijke aanvalsrebound even later afgewerkt met een score. Een bal op de zijlijn werd in deze fase niet gezien en weer profiteerde Hurricanes, dit keer met een driepunter. De Green Eaglesformatie kon hierdoor niet doordrukken en de wedstrijd bleef tot op het eind erg spannend. Weer werd er een aanvalsrebound na Hurricanes vrije worpen weggegeven en samen met enkele ongelukkige scheidsrechterlijke beslissingen werd het verschil in de slotminuut 4 punten in het nadeel van de thuisploeg. Nadat Jeroen Derksen het verschil op 2 punten had gebracht mochten de Hurrricanes bij 62-64 weer naar de vrije worplijn met nog 4 seconden op de klok. Het eerste schot werd gemist en na een treffer uit de 2e poging werd de inboundpass per abuis naar de basket gebracht waar in de slotseconde de eindstand op 64-65 werd gebracht. Te weinig voor een verlenging.

Over 2 weken krijgen de mannen van coach Brandon, die vandaag afwezig was, kans op een revanche in Spijkenisse. Vandaag waren de topscorers; Stefan Kraaijeveld (19 punten), Wander v Baalen (16) en Rik vd Vaart (13).
Wil jij ook basketballen? Lijkt het jou ook leuk om te basketballen?

Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden.

De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketballsport iets voor jou is.