Rocco voor de paddock van het team, samen met zijn mechanic Jeroen Buurman

MAASSLUIS | Rocco de Heer belandde weer op podium. Bij het GK4 outdoor kartkampioenschap in Kerpen (D) is Rocco de Heer, het 12 jarige karttalent uit Maassluis, weer op het podium geëindigd. Rocco kwam als derde over de streep in, wederom, een zeer spannende race die op zaterdag 26 augustus werd verreden. Ditmaal was het strijdtoneel het prachtige en historische circuit van Kartclub Kerpen in Duitsland, een baan waar Formule 1 helden als Michael Schumacher, Ralf Schumacher, Heinz Harald Frentzen, Nick Heidfeld en Sebastian Vettel leerden karten.

Rocco de Heer doet dit jaar voor het eerst mee in de GK4 kartklasse en komt in de Formula Honda 9 pk klasse uit voor het De Feyter Karting team (DFK) uit Antwerpen. Van de vier races tot nu toe in dit seizoen is dit al de derde podiumplek voor Rocco. Met respectievelijk een derde, eerste, vierde en nu weer een derde plek in het kampioenschap met 23 deelnemers staat hij nu op de tweede plaats.

De vierde race van dit seizoen werd verreden onder goede weersomstandigheden. Tijdens de eerste trainingen op vrijdag en de vrije trainingen op zaterdag werkte Rocco hard aan het vinden van een goede race set-up samen met zijn vaste mechanic Jeroen Buurman. De kwalificatie ging goed en Rocco startte als vijfde. Al heel vroeg in de race wist hij zich in het groepje rijders te nestelen dat streed om de tweede plek. Lang was het stuivertje wisselen met Ian Lepelaar om de plekken 2 en 3. Tijdens een gele vlag situatie wist een groepje rijders die daar achter lag zich bij de kopgroep aan te sluiten en daarna was het tot aan de finishvlag spannend met veel positiewisselingen. Na een race van bijna een uur kwam Rocco op slechts 0,6 seconde achterstand op de nummer 2, Ian Lepelaar, als derde langs de zwart-wit geblokte vlag. De race werd gewonnen door Guillermo van Pamelen.

vlnr Ian Lepelaar, Guillermo van Pamelen, Rocco de Heer

Wedstrijd bijwonen?

Het GK4 kampioenschap bestaat uit zes races in Nederland (Emmen), België (Mariembourg, 2 x Genk, Spa-Francorchamps) en Duitsland (Kerpen). De vijfde race van het seizoen zal op 21 oktober aanstaande worden verreden op de kartbaan van het beroemde circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen.

De afsluitende race van het seizoen wordt op 11 november verreden op het internationale kartcircuit van Genk in België.

Als u de verrichtingen van Rocco wilt volgen dit seizoen kunt u dat doen op zijn website

roccodeheer.com.

Als u zelf een wedstrijd wilt bijwonen om hem aan te moedigen kan dat natuurlijk ook op een van de genoemde data. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor het publiek.