Rocco de Heer (m) winnaar

EMMEN | Het jonge Maassluise karttalent Rocco de Heer, 12 jaar, is eerste geworden in de tweede race van dit jaar in het GK4 kartkampioenschap. De race werd op zaterdag 27 mei verreden op het kartcircuit van Pottendijk bij Emmen. Rocco de Heer doet dit jaar voor het eerst mee in de GK4. Hij rijdt voor het Belgische De Feyter Karting team (DFK) uit Antwerpen in de Formula Honda 9 pk klasse. In de eerste race van dit jaar op 8 april in het Belgische Mariembourg finishte Rocco als derde. Door de zege in de tweede race staat hij nu op een gedeelde eerste plaats in het kampioenschap.

De tweede race van het seizoen werd verreden onder extreme omstandigheden. Tijdens de twee trainingsdagen op donderdag en vrijdag was het al warm. Op de racedag zelf was het ruim 30 graden en zonovergoten. De 22 jonge coureurs, in leeftijd variërend van 12 tot 15 jaar, hadden het zwaar in de 1 uur durende uitputtingsslag. Rocco had zich als 7e gekwalificeerd. Na de start wist hij al snel op te klimmen naar de derde plek. In het begin van de race was er een felle strijd tussen Rocco, Jarell Wespel en Dennis Bouman om de plekken 3, 4 en 5. Rocco wist in de tweede helft van de race echter een ruime voorsprong op hen op te bouwen die hij niet meer afstond.

Toen de finishvlag viel kwam Rocco in eerste instantie als derde over de streep, na Guillermo van Pamelen en Ian Lepelaar. Na afloop van de race werd echter duidelijk dat de nummers 1 en 2 allebei andere rijders hadden ingehaald tijdens een ‘gele vlag situatie’ omdat een coureur was stilgevallen langs de baan. Voor het veroorzaken van deze onveilige situatie voor rijders en baan marshalls werden zij bestraft en twee plaatsen teruggezet in de eindrangschikking. Daardoor was Rocco dus uiteindelijk racewinnaar.

Het GK4 kampioenschap bestaat uit zes races. De derde race wordt verreden op het kartcircuit van Genk in Belgisch Limburg op 15 juli aanstaande. Daarna volgen races op 26 augustus in Kerpen in Duitsland en op 21 oktober op Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. De afsluitende race van het seizoen wordt weer verreden in het Belgische Genk op 11 november. Als u de verrichtingen van Rocco wilt volgen dit seizoen kunt u dat doen op zijn website