door Rob de Rijke

Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond | Co-Sponsor: TCE Partners

MAASSLUIS | CKC 1 en CKC 2 reisden af naar Alblasserdam voor de uitwedstrijden tegen Kinderdijk. Op voorhand een tegenstander die als zwaar bestempeld kon worden in de toch al niet eenvoudige competities waarin Maassluis 1 en 2 zijn ingedeeld. Ondanks de concurrentie van Nederland – VS op het WK was er veel belangstelling voor de wedstrijden.

Kinderdijk 1 – Maassluis 1 25-16

Maassluis 1 startte goed aan de wedstrijd en bood tot de 4-4 tussenstand goed partij. Terwijl Kinderdijk met regelmaat scoorde, stokte helaas de doelpuntenproductie van Maassluis. Hierdoor moest Maassluis eigenlijk te vroeg afhaken, maar toch was het verschil bij rust nog maar 4 punten (13-9).

Maassluis kwam na rust goed uit de kleedkamer en bracht het verschil terug tot slechts 2 punten (13-11). Tegen deze goede tegenstander zat er wellicht nog meer in het vat. Helaas kantelde de wedstrijd daarna al snel en breidde Kinderdijk haar voorsprong snel uit.

Maasluis coach Van Barneveldt probeerde met enkele wissels het tij nog te keren maar Kinderdijk bleek, zoals van tevoren al enigszins gevreesd, toch een maatje te groot voor dit jonge Maassluis 1.

Na de nederlaag van vorige week, tegen ook een zware tegenstander, blijft Maassluis 1 dus na twee wedstrijden puntloos.

Kinderdijk 2 – Maassluis 2 19-13

De eindstand doet ogenschijnlijk anders vermoeden maar Maassluis 2 speelde een prima eerste helft die met een 7-8 voorsprong werd afgesloten, maar waar wel een voorsprong van 3 punten vlak voor rust slonk tot 1. Dit bleek helaas een vooraankondiging te zijn voor de tweede helft, waar er aan Maassluise kant te weinig lukte en Kinderdijk goed op schot kwam. Dit resulteerde uiteindelijk toch nog in een ruime nederlaag.

Volgende week staan de uitwedstrijden tegen Weidevogels op het programma. Zowel Weidevogels 1 als 2 staan nog op 0 punten, dus voor Maassluis belangrijk om daar toe te slaan en met 4 punten in de tas naar Maassluis terug te reizen.