unitas_banner_transVandaag speelde het D-team voor de laatste keer in de zaal tegen Saturnus in Ridderkerk. Het werd een leuke, enerverende wedstrijd waarin alle kinderen meededen.

Het begon vrij rustig, de eerste vijf minuten werd er alleen twee keer door Saturnus gescoord. Benji stond wel twee keer goed vrij op de cirkel maar kreeg de bal helaas niet achter de keeper. Pas na 7 minuten wist Kim te scoren. Daarna gevolgd door een doelpunt van Tessa en weer een van Kim.

Verdedigend ging het goed en met Nienke in het doel werd het de tegenstander knap lastig gemaakt.

Marit scoorde de 2-4. Gevolgd door een doelpunt van Frederique. Britt had nog een mooie break-out waarbij de bal net over het doel ging. Maar dit maakte ze al snel goed in een volgende aanval met een knaller in de linker bovenhoek. Marit scoorde er ook nog een en met een 3-7 score kon er even op adem worden gekomen.

Na de rust stond Tessa in het doel. Unitas ging gelijk flitsend van start met nog een doelpunt van Britt. Kim kreeg daarna een pingel die ze koelbloedig benutte. Daarna volgde nog mooie doelpunten van Marit, Frederique en Kim.

In de laatste minuten wist Nienke nog twee keer een bal te onderscheppen en twee break-outs te creëren. Helaas werd ze dusdanig pittig verdedigd dat ze ze niet wist te benutten.

De wedstrijd eindigde tenslotte in een verdiende 8-16 overwinning.