MVC Dames 1: “Eindelijk een keer winnen”!

De thuisspeeldag voor MVC heeft veel winst opgeleverd voor bijna alle teams alleen dames 2 moest de punten naar Vlaardingen laten gaan. Dames 1 had de eerste overwinning in dit seizoen. De gehele herensectie kwam uitermate tevreden van het veld en ook de jeugd pakte de volle winst. Misschien kwam dit wel omdat de wedstrijdbal werd gesponsord door Cafe ’t Smitje.

Dames 1 eindelijk een keer winnen

Het zit de MVC dames 1 nog niet echt mee dit seizoen. Dit jaar gepromoveerd naar de promotieklasse heeft nog niet gezorgd voor de nodige punten. Er was nog geen wedstrijd gewonnen en de dames staan op plek 11 in de Poule. Zaterdag mochten zij het team van VCN uit Capelle aan den IJssel ontvangen die op een zesde plaats staan. De prognose voor deze wedstrijd was niet in het voordeel van MVC, maar de dames wisten beter.

Al heel wat keren werd er na weer een verloren wedstrijd gezegd “er had meer ingezeten”. Om dat deze keer te voorkomen had dames 1 de strategie een beetje veranderd. Meer servicedruk zou het wapen worden. Het gevoel tijdens de eerste punten van de eerste set was goed. Er werd als vanouds weer hard geknokt, goed verdedigd. Vooral de pass was veel beter dan anders, waardoor MVC scoorde met goede aanvallen of mooie prikballen. De servicedruk was inderdaad hoger, maar daardoor werden er ook meer fouten gemaakt. Dat nam dames 1 voor lief. MVC won de set met 25-21! Ook de tweede set ging op deze manier met 25-18 naar MVC. In de derde set was het vertrouwen weg. De dames maakten veel meer fouten en liet VCN in hun spel komen. 18-25 voor VCN.   Er moest en er zou gewonnen worden. In de vierde set werd dan ook alles uit de kast gehaald. Time-outs en wissels werden ingezet om de punten in Maassluis te houden. Het lukte! Met 25-21 in de vierde set won dames 1 eindelijk de eerste wedstrijd!  Ook voor de toeschouwers was het een vermakelijke wedstrijd om te zien. De dames blijven dus optimistisch voor de rest van het seizoen.

MVC Heren 3 vecht terug

Na een spannende wedstrijd kwam Heren 3 eindelijk weer eens als winnaar uit de bus. Tegen Voleco (de nummer 3 van het klassement) werd een 0-1 achterstand omgebogen naar een 3-1 zege. Tot halverwege de eerste set ging de strijd gelijk op. Door enkele onnodige fouten van MVC stond het ineens 14-19 en moest er gewisseld worden. MVC kwam goed terug, maar helaas was het te laat om het tij nog te keren (22-25). In de tweede kreeg MVC de smaak te pakken en had Voleco niets meer in te brengen. De ene na de andere aanval wordt succesvol afgesloten en binnen no-time stond het gelijk (25-13). Het lukte MVC ondanks een noodzakelijke wissel in de derde set, het goede spel voort te zetten en de tegenstanders kansloos te laten (25-11). In de vierde set ging vermoeidheid een rol spelen bij MVC en het leek erop dat Voleco op gelijke hoogte zou komen. Een groot deel van de set stond MVC enkele punten achter. Bij de stand van 24-24 begon het pas echt spannend te worden. Beide partijen kregen setpunten, maar uiteindelijk gaf de wilskracht van MVC de doorslag. De langste rally van de wedstijd werd in het voordeel van MVC beslecht en dat leverde de tweede overwinning van het seizoen op (28-26).