Eerste gelegenheid was op 28 oktober

MIDDEN-DELFLAND | Op zaterdagmiddag (28 oktober en) 4 november kun je meewerken bij een boer(in) op de boerderij in het Bijzonder Provinciaal Landschap van Midden-Delfland.

De aanvangstijd is afhankelijk van de boer(in) waar je gaat helpen. De één start ’s-middags 15.00 uur en de ander om 17.00 uur.

Heb je wel eens geprobeerd een koe te melken en een warm koeienlijf gevoeld? Nee!? Kom het ervaren! Wat is er nu mooier om de handen uit de mouwen te steken en de boer en boerin te helpen bij hun passie en trots.

Eenmaal de boerderij gevonden in de polder, is het aanpakken. Je helpt mee met het koeien melken en voeren van de kalfjes en koeien en de andere dieren op het bedrijf. Dus alles wat de boer normaal gesproken doet om te zorgen voor zijn dieren en het bedrijf om lekkere melk te produceren.

© Cynthia Visser

Voor of na de arbeid is er een (door te boer te bepalen) moment om alles aan de boer en/of boerin te vragen en (na) te praten onder het genot van koffie/thee met lekkers. Interessante gesprekken aan de keukentafel of in de stal gegarandeerd!

█ De kosten voor deze ware belevenis op de boerderij bedragen € 10,00 per volwassene en € 7,50 per kind (6 t/m 12 jaar). Deelname is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar en kinderen altijd onder begeleiding. De indeling per groep is maximaal (4 tot) 6 personen.

█ Je kunt van te voren inschrijven door een e-mail te sturen naar educatie@vockestaert.nl met vermelding van je datumkeuze, deelnemersnamen en leeftijden, adresgegevens en mobiel telefoonnummer. Vergeet niet je dieetwensen of allergie te vermelden. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst en VOL is VOL!

Op onze website www.vockestaert.nl kun je terecht voor alle informatie. Dit project “Boer zoekt hulp” komt tot stand met financiële ondersteuning van het Groenfonds Midden-Delfland aan de boerderijen die hieraan meewerken.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Milieu&Natuur

Redactie Milieu&Natuur

Redactie MILIEU & NATUUR | Schrijft artikelen over de natuur en het milieu en plaatst binnen dit thema artikelen die via persberichten zijn aangeleverd.