MAASSLUIS |

UPDATE: De onthulling wordt 25 ipv 24 november in verband met de planning van het bedrijf van de hoogwerker.


Op vrijdagmorgen 24 november a.s. wordt op de hoek van de Wagenstraat/Scheerderij in Maassluis het eerste en tweede Kunstobject aangebracht (Fase 1), als onderdeel van het project ¨Vereenigd in Touw¨, op de zijkant van het appartementencomplex Wagenstraat.

Wij nodigen u hierbij uit om de kunstobjecten te bewonderen. De plaatsing zal uitgevoerd worden tussen 8.00 en 13.00 uur op vrijdagochtend 24 november aanstaande. Locatie hoek Wagenstraat Scheerderij, plaatsing aan de zijgevel van het appartementencomplex Wagenstraat/entree Scheerderij.

Dit project is tot stand gekomen op initiatief van de Bewoners Commissie Verto2. Er is een samenwerkingsverband aangegaan met diverse partijen en een projectgroep gevormd genaamd ¨Vereenigd in Touw¨. Betrokken partijen zijn, naast de BCVerto2, de Gemeente Maassluis, Stadsmakelaar Gertjan van de Velden en wijk-coördinator Marc Slingerland, Maasdelta coordinator omgevingsbeheer Rob van der Hoeven, Mischa Koorneef als fotograaf en kunstenaar.

Speerpunten van dit project is het bevorderen van de historie en cohesie in de wijk door samenwerking van de BCVerto2 met de diverse partijen. Een constructieve samenwerking met een positieve uitstraling, ter bevordering van leefbaarheid, verbinding van jong en oud, bewonersparticipatie en het bewaren en weergeven van de historie van de Vertowijk.

De BCVerto2 heeft 2 voorwaarden binnen het kunstproject: de historie van de wijk in het kunstobject weergeven en het laten vervaardigen van het kunstobject door Maassluise kunstenaars en/of opkomend talent.

Deze kunstobjecten zijn mogelijk gemaakt door de bijdragen van het Fonds Schiedam Vlaardingen en de Gemeente Maassluis.

De bewonersparticipatie heeft bestaan uit het verzoek aan bewoners uit de naaste omgeving om een gedicht in te dienen gerelateerd aan de historie van de wijk. Oud-stadsdichter Jaap van Oostrum heeft een en ander samengevat in een gedicht, Mischa Koorneef heeft een oude foto gerestaureerd en vergroot.

De betreffende foto uit ongeveer 1935 is beschikbaar gesteld uit de databank van de Historische Vereniging Maassluis.


Bewonerscommissie Verto 2

Bewonerscommissie Verto 2

BC Verto 2 | Actief per 2020 | Touwslagerij -Vlasserij - Scheerderij - Ververij - Kluwerij - Nieuwe Kerkstraat - v.d. Marelstraat - Wagenstraat

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!