SCHIEDAM | Zaterdag 4 mei aanstaande organiseert Natuurlijk Waterweg-Noord KNNV van 10.00 tot 12.00 uur een Natuurcafé over wilde planten. Dit keer is de spreker Priscelline van de Pas.

Priscelline is een enthousiaste wilde flora deskundige en als zodanig al heel lang actief als coördinator van de Plantenwerkgroep van onze vereniging. De Plantenwerkgroep houdt zich bezig met het bestuderen en determineren van wilde flora in Nederland. De werkgroep komt 1 x per maand bij elkaar, ofwel in de Boshoek, ofwel ze gaat naar buiten op excursie. Priscelline zal vertellen hoe leuk en spannend het is om samen op pad te gaan op zoek naar bijzondere planten of bomen en deze op naam te brengen. Verder zal ze nader ingaan op een aantal planten en vertellen welke gebieden favoriet bij haar zijn. Als er tijd over is gaan we nog even de mooie tuin van de Boshoek in.

Het Natuurcafé vindt plaats in Natuurcentrum de Boshoek, Bospad 3 in Schiedam. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Als bijdrage in de kosten wordt € 2 gevraagd voor een kopje koffie of thee (2e kopje gratis).

Natuurlijk Waterweg-Noord KNNV staat voor samenleven met de natuur. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren. Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in KNNV natuurcentrum De Boshoek in Schiedam. Per gemeente is er een contactpersoon waar vragen gesteld kunnen worden. Natuurlijk Waterweg-Noord is actief voor FLORON en Sovon.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Milieu&Natuur

Redactie Milieu&Natuur

Redactie MILIEU & NATUUR | Schrijft artikelen over de natuur en het milieu en plaatst binnen dit thema artikelen die via persberichten zijn aangeleverd.

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!