SCHIEDAM | Op zaterdag 1 juni van 10.00 tot 12.00 uur organiseert Natuurlijk Waterweg-Noord KNNV weer een Natuurcafe in Natuurcentrum de Boshoek in Schiedam. Dit keer is het onderwerp muizen en de spreker is muizen liefhebber Lies Verstraaten.

In Nederland leven meer dan 20 soorten muizen, denk bijvoorbeeld aan de huismuis, spitsmuis en woelmuis. Een muis plant zich razendsnel voort en is qua aantal het meest voorkomende kleine zoogdier.

Lies gaat onder meer vertellen welke soorten we zoal tegen kunnen komen in de buurt van de Boshoek. De avond voor het café zet Lies ‘lifetraps’ in de tuin bij de Boshoek op scherp. Een ‘liftetrap’ is een muizen vriendelijke val om muizen levend te vangen. De val zelf is een warm holletje gevuld met hooi en voldoende eten om het ruim 12 uur te overleven. Zaterdagmorgen 1 juni gaan we met elkaar de vallen langs om te kijken welke muizen gevangen zijn. Nadat we ze goed hebben bekeken laten we de muizen vrij. Hopelijk kunnen we met meerdere soorten muizen kennis maken.

Aansluitend vertelt Lies over uilen die muizen eten. Zij neemt braakballen mee die we daarna kunnen uitpluizen. Mogelijk is 2 uur wat kort om dit allemaal te kunnen doen. We beginnen op tijd en wie wil kan wat langer blijven.

Het Natuurcafé vindt plaats in Natuurcentrum de Boshoek, Bospad 3 3121 CL Schiedam. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Koffie/thee € 2,- (2e kopje gratis)

Wat is en doet Natuurlijk Waterweg-Noord KNNV?

Natuurlijk Waterweg-Noord KNNV staat voor samenleven met de natuur. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren. Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in Natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Per gemeente is er een contactpersoon waar vragen gesteld kunnen worden. Natuurlijk Waterweg Noord is lid van FLORON en Sovon.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Milieu&Natuur

Redactie Milieu&Natuur

Redactie MILIEU & NATUUR | Schrijft artikelen over de natuur en het milieu en plaatst binnen dit thema artikelen die via persberichten zijn aangeleverd.

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!