MAASSLUIS | De landschappelijke kwaliteiten in het gebied rondom de A20 bieden de uitgangspunten voor een geluidswering die in de relatie tussen de wijk en de polder versterkt.

Verschillende geluidswallen die momenteel worden toegepast breken de relatie tussen wijk en landschap. Als dit niet het geval is zorgen ze voor een lage reductie van geluid. Plein06 heeft de verschillende variaties van geluidswallen gecombineerd in een nieuw ontwerp.

De prachtige hoge populieren langs de A20 kunnen onderin verdicht worden door middel van een scherm dat totaal begroeid is met een scala aan vegetatie. Deze groene onzichtbare geluidswering wordt op strategische plekken onderbroken door over-gedimensioneerde portalen. Deze portalen bieden vanaf verschillende verhoogde plekken in de nieuwe wijk doorzichten naar het boerenachterland. Tegelijk bieden de portalen vanaf de A20 zo nu en dan een doorzicht in de nieuwe wijk, Wilgenrijk. Door ook enkele portalen in het boerenachterland te plaatsen ervaart de automobilist de polder-Zuid en Noord weer als één landschappelijk gebied.

 

Ga naar  Plein06 voor meer impressies.

 

 

 

Redactie

Redactie

Redactie van Maassluis.Nu