MAASSLUIS | Zaterdag 25 maart is de Landelijke Compostdag. Ook dit jaar doet Maassluis hier weer aan mee. Bewoners van Maassluis kunnen zaterdag, zolang de voorraad strekt, bij de Milieustraat aan de Heldringstraat gratis een zak gft-compost ophalen. De compost is gemaakt van apart ingezameld bio-, groente-, fruit- en tuinafval (gft) en is zeer goed bruikbaar als bodemverbeteraar in de tuin of in de balkonbak. Er zijn 1.000 gratis zakken beschikbaar, maar op=op.

Gratis compost als beloning voor het scheiden van bio- en gft-afval

1 zak per huishouden

De actie is bedoeld om bewoners van Maassluis te bedanken voor hun inspanningen het afval gescheiden in te leveren en om te laten zien dat het wel degelijk zinvol is om bio- en gft-afval apart te houden.

Milieuvoordelen

De gescheiden inzameling van bio- en gft-afval levert meer milieuvoordelen op dan de meeste mensen beseffen. Door het afval om te zetten in compost komt er minder kooldioxide (CO2) in de lucht en dit is gunstig voor het broeikaseffect. Zeker zo belangrijk is het positieve effect van compost op de bodem. Bovendien is het inzamelen van gft veruit de meest voordelige manier van afvalverwerking.

Wie goed doet, goed ontmoet

Het organisch afval dat in Maassluis wordt ingezameld, wordt tot compost verwerkt door Indaver Nederland B.V. Bewoners krijgen hun ingezamelde afval nu dus terug in de vorm van compost. Het apart houden van het gft-afval is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voordelig voor uw portemonnee.  

Gratis een zak compost halen?

Bewoners kunnen zaterdag zonder afspraak naar de milieustraat komen. Hier is een aparte ruimte waar 1 zak per huishouden kan worden opgehaald. Ophalen kan tijdens openingstijden van 9.00 tot 14.30 uur.


Redactie Milieu&Natuur

Redactie Milieu&Natuur

Redactie MILIEU & NATUUR | Schrijft artikelen over de natuur en het milieu en plaatst binnen dit thema artikelen die via persberichten zijn aangeleverd.